Aktuelt

Aktivitetsløype​ med leken læring og Stolpejakten

VilVite spurte byens barn og unge om hva de ønsket av nye aktiviteter. Nå lanserer VilVite en ny aktivitetsløype sammen med idrettslaget Varegg og Stolpejakten; den tar for seg flere av
innspillene fra barna. Bli med på aktivitetsløypen hvor familier får brukt både kropp og hode!

Nyhet - Sommerskole i bydelene

På oppdrag fra Bergen kommune arrangerer VilVite sommerskole ved skoler i 5 bydeler i uke 31 og 32. Dette er et GRATIS tilbud til elever som skal starte på 7.- 10. trinn i Begen kommune til høsten. Velkommen til en opplevelsesrik uke hvor de unge kan bli kjent med andre og oppleve mye nytt sammen.

Vi fornyer mens vi har stengt

På grunn av pandemien og faren for smitte, må vi dessverre holde utstillingen stengt for gjester ennå en tid. Mens dette pågår, benytter vi anledningen til å fornye oss litt – og vi fortsetter med alternative tilbud.

Utstillingen er stengt - se hva som er åpent

VilVite har stengt utstilling inntil videre, men vi har heldigvis andre tilbud til fritidsgjester og til skoler og barnehager. Butikken vår er åpen tirsdag – fredag kl. 9-15. 

Bli med på jakt etter former i naturen

I helgen inviterer vi til oppdagelsesferd i Nygårdsparken. Et gratis dropp-inn tilbud til alle barnefamilier lørdag og søndag kl. 12-14. Møt opp og ha det gøy!

Oppdagerløype for familier

Bli med på en spennende, aktiv og lærerik oppdagerløype for hele familien ute på Marineholmen! Den er åpen også når utstillingen vår er stengt. 

SommerViten - en uke full av eksperimenter og moro

Bli med og løs forskeroppdrag i sommer! Velkommen til lærerike, inspirerende og gøye dager med nye venner – for ungdom som skal begynne på 7. til 10. trinn. Kurset er GRATIS. Kurset i uke 25 og 26 er fullt, det er ledig plass i uke 31 og 32.  

1. og 3. plass til Bergen i skandinavisk innovasjonskonkurranse

Mandag 12. april ble det avgjort: Bergenslagene RoboMech 2.0 og Climb Blind tok hjem gull og bronse da Skandinavias fremste innovasjonstalenter konkurrerte i Scandinavian Innovation Award (SIA). På veien har de konkurrert mot over 720 lag hele Skandinavia. Imponerende! 

 

Vil du jobbe hos oss?

Ønsker du en laaang eller en passe kort sommerjobb? Og ønsker du deg til et kreativt og innovativt miljø? Sjekk de ledige stillingene våre nå!

Et musikalsk påskemysterium

Vet du hvordan Beethoven oppdaget Verdens Vakreste Melodi? I påsken får du møte Beethoven og Oda og løse spennede musikalske koder. Det starter her fra 2. april kl. 9. 

Påsken med VilVite - ute og hjemme

Utstillingen vår er dessverre stengt en stund til, men vi har funnet fram en rekke andre aktviteter du kan bli med på i påsken. I år kan du utforske sammen med oss ute, hjemme eller på hytten. Klarer du å løse det musikalske påskemysteriet? 

Påskefavoritter fra butikken

Vi har plukket ut noen favoritter fra butikken vår som passer godt for påsken. Hos oss finner du de beste aktivitetene som legger til rette for utforsking, nysgjerrighet og læring. Aktivitetene passer like godt hjemme som på hytten. Butikken er p.t. åpen tirsdag – fredag kl. 9-15 (stengt 1. – 5.4). Kom og se utvalget vårt!

VilViteMer

Vil du vite mer om naturvitenskap? Da kan du utforske det digitale universet VilViteMer – fullt av aktiviteter, eksperimenter og lekende læring.

Kjøkkenkjemi - eksperimenter sammen med oss

Vi fortsetter suksessen! Bli med å eksperimentere sammen med oss, direkte på kjøkkenet hjemme. Lørdag 27. februar er det igjen mulig å bli med på kjøkkenkjemi. Påmeldingen er åpnet. 

Et HAV av muligheter - på nett

Unge i dag har mange muligheter, men også mange spørsmål: Hvilken utdanning skal jeg velge? Hvilke muligheter finnes der ute? Maritime Bergen og VilVite går sammen med en rekke bedrifter og skoler for å gi ungdom noen svar på “Et HAV av muligheter” den 17. februar. Siden vi ikke kan møtes fysisk, lager vi i år en livesending dere kan se i klasserommet eller hjemmefra.

Vi har åpent i helgene

Vi har åpent og ønsker alle hjertelig velkommen hver helg fremover. OBS: Vi bygger om for tiden, så utstillingen er noe “amputert” i februar og mars. 

VilVite gjenåpner - også for striler!

Etter å ha vært koronastengt i tre uker, åpner VilVite dørene igjen for fritidspublikum fra lørdag 23. januar. I den forbindelse har vi fått spørsmål fra bekymrede vitensentervenner i kommunene rundt Bergen: De lurer på om det er slik at ikke striler får besøke VilVite framover.

VilVite direkte hjem til deg

Siden vi alle må starte det nye året hjemme, så kommer vi på digitalt besøk til dere. Lørdag 16. januar er det klart for kjøkkenkjemi – hvor dere kan eksperimentere sammen med oss. 

10 millioner fra Fana Sparebank til ny utstilling

– Vi har aldri tidligere gitt så mye til et prosjekt, sier direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø, som har skrevet ut en sjekk på ti millioner kroner til en ny VilVite-utstilling knyttet til bærekraft. 

Juleåpent på VilVite

Velkommen alle utforskere til juleåpent på VilVite i romjulen! Vi har åpent fra 3. juledag. Flott om du forhåndskjøper billett her på hjemmesiden vår!

Opplev VilVite der du er!

Når du ikke får komme til oss, så vil vi komme til deg. Søndag 6.12. sender vi direkte fra VilVite, hvor Madam Pling gjør seg klar til jul, med et vitenshow for de yngste. 

Blant Skandinavias aller beste i teknologi og innovasjon

Med sølv i teknologi og topp-5-plassering i prosjekt-kategorien, ble bergenslaget RoboMech 2.0 lørdag ett av de fem beste lagene i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League. I tillegg ble det gull til veileder Trond Skutlaberg. Vi gratulerer!

Julekalenderen for nysgjerrige barn

Vi digger kalendergaver med mening, gjerne uten sukker. Så i år har vi gjort det enkelt for deg og samlet 24 supre små gaver i en ferdigpakket kalender. Her finner barna dine alt fra små eksperimenter til fossiler og aktiviteter. Tell ned i desember med VilVite-favoritter fra VilFinne. Lærerikt!

VilVite stenger utstillingen midlertidig

Bergen har stått i en kritisk situasjon med høye smittetall, og Bergen kommune har innført en rekke tiltak. På bakgrunn av disse stenger VilVite utstillingen frem til lørdag 12. desember. Butikken vår er åpen.

RoboMech 2.0 ble Champion - alle ble vinnere i omstilling!

Flere tusen barn og unge har i åtte uker forberedt seg til FIRST LEGO League, verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Etter en hektisk, koronatilpasset innspurt, ble de regionale vinnerne kåret i dag. RoboMech 2.0 fra Totland gikk til topps i konkurransen. Se alle vinnerne!

Se sendingen fra FIRST LEGO League

Årets utgave av den store kunnskaps- og teknologikonkurransen for barn og ungdom er kraftig lagt om på grunn av smittevernhensyn, og nå må alle konkurranser gjennomføres ved digitale innleveringer. Men finale skal det bli! Dommerne er alt i gang med å bedømme innsendte presentasjoner, og lørdag 7. november blir det sending med kåring av alle vinnere fra kl. 14.30. 

Elevar på lag med framtida

– Ikkje mykje av det vi jobbar med i skulen er meir relevant for framtida enn robotprogrammering, seier Trond Skutlaberg, rettleiar for First Lego League-laga Legomix og TechMech ved Garnes skule. No ser han frem til årets regionale finale i verdas største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge.

Belly og fordøyelsen — fortellerstund for nysgjerrige barn

Til høstferien fikk vi en nyhet for de yngste barna: En fortellerstund med Belly. Hun kjenner at hun er sulten etter ballettimen og leter etter mat. Hun finner mange rare ting i skuffene sine og lærer hva som skjer med maten i kroppen - gjennom fordøyelsessystemet fra begynnelse til slutt.

Vil du eksperimentere sammen med oss?

Til Forskningsdagene i år ble det laget et digitalt forskningstorg – med mye som passer for barn, både hjemme og til skolebruk! Se alt det spennende du kan gjøre og lære!

Fra nam til æsj — et lærerikt fortellerteater

Når Professor Bestemor skal lage seg frokost, holder det ikke med en ordinær brødskive. Den kreative professoren blander sammen alle smakene: søtt, bittert, surt, salt, umami og oleogustus i en og samme matrett. Hva kan vel gå galt? Velkommen til vitenteater med herlige Carina Furseth i rollen som Professor Bestemor. 

Bli med på Inno-Sci Akademi for Cybersikkerhet

KURSET ER UTSATT – trolig til januar. Bruker du en datamaskin? Da er dette kurset noe for deg!

Inno-Sci Akademi for Cybersikkerhet er et læringsprogram for ungdom i alderen 13-17 år, som har lyst å øke sine digitale ferdigheter, øve på lederskap og få innsikt i innovasjonsprinsipper. 

Åpent alle helger i høst

Velkommen til lek og læring, til morsomme og spennende aktiviteter – alt i naturvitenskapens tegn. Vi har åpent alle helger i høst – med redusert antall gjester av smittevernhensyn. Du kan velge billett kl. 10.15-13.15 eller 14.00-17.00. Vi oppfordrer til å kjøpe billett på forhånd, da vet du at du får plass. 

Naturens kretsløp

Våren 2021 kan du utforske naturens kretsløp på VilVite. Hvordan kan kunnskap om naturen styrke vår evne til å skape en bærekraftig fremtid? Vi har begynt arbeidet med en ny og spennende utstilling som skal handle om naturbevissthet og grønn innovasjon.  Frem til våren 2021 skal vi grave i jorden, bruke digitale post-it lapper, snakke med forskere og jobbe
sammen med de unge for å lage ny utstilling. 

VilVite endrer åpningstider og tilbud i høst

Fra mandag 17. august og fram til høstferien har VilVite stengt mandag – fredag. Vitensenteret vil fortsatt ha åpent for gjester i helgene, samt på planleggingsdager. Skoler og barnehager i regionen får nye digitale tilbud og besøk av VilVites formidlere.

Hjernen og tarmen – ny utstilling på VilVite

Vet du at inni tarmen lever det uendelig mange bakterier som alle har viktige roller for at du skal holde deg sunn og frisk? VilVite sin nye utstilling “Hjernen og tarmen” handler om samspillet mellom hjernen og tarmen din. Her kan du utforske hva tarmbakteriene gjør for deg – og hva du kan gjøre for dem. 

PopVit-foredrag om samspillet mellom hjernen og tarmen

Hjernen er tema for Forskningsdagene i år, og vi har invitert professor Trygve Hausken til fortelle om samspillet mellom hjernen og tarmen. Barn og voksne er velkommen til PopVit- foredrag søndag 20. september: “Hjernen og tarmen – tarmfølelsen”. (Med forbehold om utviklingen i Covid-19 i Bergen)

Høsten på VilVite

Hos oss kan alle leke, lære og ha det gøy sammen mens dere utforsker den store utstillingen vår. 

Fyrverkeriet Selda kommer til VilVite 22.-23. august

Selda Ekiz er tilbake til VilVite med sitt forrykende vitenshow. Hun er smart, hun er morsom og hun inspirerer både barn og voksne. OBS: Av smittevernhensyn er det et begrenset antall billetter, og du må kjøpe SPESIALBILLETT for å få med dette showet. Les om dette ->

Flere nyheter i sommer!

Velkommen til en sommer full av oppdagelser, undring og lek for hele familien! Vi byr på flere nyheter og har åpent hver dag i hele sommer.

Skaperklubben - for deg som liker å skape ting selv

Vi tror på engasjerende praktisk læring. Derfor lanserer vi “Skaperklubben”, YouTube-kanalen for barn og unge som liker å skape ting selv – og ikke minst engasjere de som fortsatt ikke vet at de liker det! 

En uke med SommerAktiviteter

Bli med på SommerAktiviteter! På vegne av Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett tilbyr VilVite sommeraktiviteter for elever fra 7.-10. trinn i sommer. Velkommen til lærerike, inspirerende og gøye dager med gamle og nye venner! 

Butikken vår tilbyr hjemlevering

Trenger du nye aktiviteter der hjemme? Siden VilVite har stengt nå, tilbyr butikken vår hjemlevering i Bergen i denne perioden. Vi har puslespill, terningsspill, hjernetrim, eksperiment-sett og mye annet som kan engasjere både små og store. OBS: Dette tilbudet er avsluttet. 

Avlyst! Ungdomskveld med Helsesista 26.3.2020

Torsdag 26.3. blir det ny ungdomskveld – med tre høydepunkter: Du får møte Helsesista, oppleve en helt ny utstilling og vi finner fram nye program i VR-installasjonene. Ungdomskvelden er for deg på 8.-10. trinn. Ta med en venn eller møt nye venner! 

4 millioner til økt kunnskap om hjernen og tarmen

Våren 2020 åpner VilVite en ny, stor utstilling: «Hjernen og tarmen». Utstillingen formidler hvordan hjernen og tarmen snakker sammen, og hvordan kostholdet kan påvirke både humør, kognitiv kapasitet og minne. Utstillingen er finansiert av GC Rieber Fondene, Grieg Foundation og Kavlifondet.

Velkommen til Bergen skaperfestival

Velkommen til en dag fyllt med kreativitet og skaperglede. Vil du lage musikk-roboter sammen med Captain Credible? Eller hva med å sy sammen med Ingrid Bergtun, eller designe ditt eget tøynett? Kanskje du har lyst til å lage en gøy pannekakefigur, eller støpe din egen sjokolade? Lørdag 7. mars fylles VilVite med muligheter til å skape noe helt eget på Skaperfestivalen!

Gøy med VR i vinterferien

Har du opplevd hva VR gjør med sansene dine? Bli med inn i en virtuell verden, og opplev hvordan sansene dine påvirkes av 3D-bilder, lyd og bevegelser! Vår populære VR-utstilling engasjerer både store og små! 

Illusjoner og VR - populær nyhet

Hva ønsker våre gjester seg? VR sier mange, og spesielt ungdom. I VilVites nye utstilling tar flere VR-installasjoner deg med på spennende – og skremmende – opplevelser. Utstillingen er også full av andre illusjoner. Vil du la deg lure?

God jul fra VilVite!

Vi har laget en liten julehilsen til deg fra alle oss på VilVite. Snurr film! 

 

Garnes RoboRock vant FIRST LEGO League 2019

Garnes RoboRock fra Garnes skule gikk lørdag helt til topps og ble regional FIRST LEGO League Champion i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for unge. 25 lag med over 350 10-16-åringer deltok i turneringen i Bergen og imponerte et stort publikum! Se hvem som tok de ulike prisene i den regionale finalen 9. november.

Kjemikveld for deg på 8.-10. trinn

Ny ungdomskveld for deg på 8.-10. trinn: fredag 15. november blir det Kjemikveld. Da kan du gjøre kjemieksperimenter, snakke med forskere og ha det gøy i utstillingene våre. Og det er gratis adgang denne kvelden. 

Følg FIRST LEGO League på lørdag

Velkommen til FIRST® LEGO® League - verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og ungdom. På denne siden følger vi spesielt lagenes prosjektpresentasjoner, og oppdaterer gjennom hele lørdagen. 

Kom i julestemning i Juletreskogen på VilVite

Tradisjonen tro ønsker vi velkommen til Juletreskogen på VilVite – en stemningsfull liten skog av ekte juletrær. Her kan du også bli med på hyggelig juleverksted. Juletreskogen kan oppleves fra 30. november til 30. desember 2019.

Erfaringsdeling mellom nordiske vitensentre

Nylig kunne direktør Lars Leegaard Marøy ønske velkommen til vitensenterkonferanse. Over 120 delegater fra 30 nordiske vitensentre var samlet på VilVite 22.-24. oktober. Og som alltid når vitensentrene møtes, stod kunnskaps- og erfaringsdeling på agendaen. 

VR-kveld for deg på 8.-10. trinn

Vi ønsker ungdommer velkommen til VR-kveld på VilVite. Fredag 18. oktober kl. 18.00-20.30 åpner vi dørene for ungdomsskoleelever på 8.-10. trinn. Test de nye VR-installasjonene og utforsk og ha det gøy i utstillingene. Alt er gratis denne kvelden, som er et samarbeid med Fana Sparebank. 

Velkommen til Kode- og LEGO®-festivalen 2019!

Liker du å bygge med LEGO®-klosser? Og har du lyst til å lære å kode? Du får mulighet til begge deler når vi fra 14. september fyller Skaperhagen med 1000-vis av LEGO-klosser og kode-aktiviteter for alle aldre. Kode- og LEGO-festivalen 2019 er sponset av vår hovedsponsor Equinor Morgendagens Helter.

Store nyheter på VilVite i høst

Illusjoner og VR, Kode og LEGO-festival, og egne kvelder kun for ungdomsskoleelever – dette er bare noen av høydepunktene i høst. Gled deg!

Kodekveld for deg på 8.-10. trinn

Går du på 8.-10. trinn? Velkommen til Kodekveld kun for ungdomsskoleelever fredag 20. september 2019. Du kan prøve koding og ha det gøy i utstillingene våre, og alt er GRATIS denne kvelden. Kodekvelden er sponset av vår hovedsponsor Equinor Morgendagens Helter.

Lære robotprogrammering i høstferien?

Bli med på kurs for nybegynnere i LEGO-programmering i høstferien! Dette kurset er for barn mellom 10 og 12 som vil lære å programmere med LEGO Mindstorms EV3 robotsett.

Bli med på FIRST LEGO League - vinn Challengesett

FIRST® LEGO® League (FLL) er verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge 10 til 16 år. Både skolelag og fritidslag deltar. I år kan alle lag bli med i trekningen av Challengesett og deltakeravgift til FLL 2019 ved påmelding innen 2.9. Hele 100 lag vinner!

Mye nytt på VilVite i sommer

Nå får du mange nye opplevelser på VilVite. Se deg selv som astronaut på månen, utforsk havbunnen og eksperimenter med hele 10 nye installasjoner i Skaperhagen! Her er det mye nytt for både barn og voksne. 

SommerViten for ungdom

VilVite arrangerer to sommerkurs for barn og unge: SommerViten i starten av ferien og robotprogrammering i slutten av ferien. Alle kursene er fulltegnet. 

Bli med på kreative verksteder

Kan vi få utfordre deg til å tenke utenfor boksen? I helgene kan du nå bli med på ett av flere verksteder i Skaperhagen. Her er utforsking, kreativitet og skaperglede nøkler til læring og mestring. Du kan bli med alene eller sammen med andre.

Realfagsinspirator - vi søker etter deg

VilVites samfunnsoppdrag er å motivere og inspirere flere til å utdanne seg innen realfag, naturvitenskap og teknologi – og til dette arbeidet trenger vi en ekstra realfagsinspirator som også blir aktiv i sosiale medier.

Fysikkshow: Seldas lab 4. og 5. mai

Selda er tilbake til der hun startet. Kjent fra Newton, Barn ingen adgang, Anno og Alle mot 1. Nå kommer Selda til VilVite for å underholde med eksplosjoner og flammer.å med deg showet den første helgen i mai.

Krimgåter i hele april

I påsken og alle helger i april blir det kriminelt gøy på VilVite – med mye å oppleve og gjøre for alle. Du kan løse mysterier og lære triksene til en detektiv. Det blir Detektivskole, KrimLab og vitenshow med mysterium. 

Ledig stilling som prosjektleder

VilVite står foran en omfattende fornying av senterets utforming, innhold og tilbud, og styrker derfor staben med en prosjektleder. Er det deg vi leter etter? 

Oppfinnergym i mars

I helgene i mars inviterer vi barn og voksne til å trene hjernen og utvikle nye ferdigheter. Vi har mange spennende oppfinneraktiviteter på programmet. Kanskje finner du din indre “Petter Smart”?

Programmeringsutstyr til alle norske grunnskoler

Nå skal over 100 000 norske skolebarn få lære programmering gjennom micro:bit. Vitensenterforeningen og Lær Kidsa Koding får 20 mill. kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til å utstyre landets grunnskoler med klassesett egnet for programmeringsforståelse. Vitensentrene skal stå for opplæring til skolene, og Lær Kidsa Koding til barn og unge på fritiden gjennom kodeklubbene. 

Vinterferien på VilVite

Kom og  utforsk, lær og ha det gøy sammen på VilVite i vinterferien! I tillegg til å besøke den store utstillingen, har vi vitenshow og verksteder på programmet. På VilVite har vi ikke bare aktiviteter for barn, vi har noe for alle.

Vitenshowkurs for barn 3. mars

Vitenshow er noe av av det gøyeste vi gjør på VilVite. Nå kan barn  9-12 år lære å lage vitenshow sammen med Lina Taule Fjørtoft, skuespiller, teaterprodusent og vitenshowartist. Bli med Lina på kurs søndag 3. mars.

Vitenshow med smellgaranti!

I februar gleder vi oss til nye vitenshow hver eneste helg på VilVite når vi får besøk av noen av de beste vitenshowartistene i landet. De bare elsker å eksperimentere, så her blir det flammer, smell og moro! Denne helgen kommer Forsker-Frederic.

Undersøkelse for ungdom 16-19 år

VilVite vurderer nye fritidstilbud for ungdom. I den forbindelse hjelper vi noen studenter på BI med å få ut en undersøkelse til ungdom. Har du mulighet til å hjelpe oss? 

VinterferieCamp med Akvariet, Fløyen og VilVite

I vinterferien kan du som er mellom 10 – 12 år bli med på “VinterferieCamp” på Akvariet, Fløyen og VilVite. Det blir spennende aktiviteter og fartsfylte dager! “VinterferieCamp” varer i 3 dager fra mandag 25. februar til onsdag 27. februar. (Du sover hjemme.)

LitenViten for de yngste

Som et ledd i vårt samfunnsoppdrag ønsker vi også å gi de yngste barna realfagsglede gjennom gode opplevelser. LitenViten er utviklet spesielt for de yngste barna, og kommer på programmet i februar.

Fra Månen til Mars

I 2019 er det 50 år siden mennesket tok sine første skritt på Månen. I helgene i januar inviterer vi deg derfor til kunnskap og opplevelser knyttet til romfart og verdensrommet. Programmet varierer fra helg til helg. Blant annet får du oppleve den dramatiske oppskytingen av verdens største rakett på nytt, du får høre siste nytt fra planeten Mars og lære om nordlyset. 

Juleverksted i Juletreskogen

Kom i julestemning i Juletreskogen på VilVite – vår innedørs juletreskog. På ukedagene blir det juleverksted for skoleklasser – i helgene for våre fritidsgjester. Juletreskogen kan oppleves fra 1. til 30. desember.

Satser sammen på barn og unge

De tre siste årene har samarbeidet mellom Fana Sparebank og VilVite økt i omfang fra år til år. Banken har støttet flere av vitensenterets tilbud mot barn og unge. Nå øker banken satsingen ytterligere, og blir med det en av VilVites tre største samarbeidspartnere.

Flott innsats i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering

RoboMech fra Arna gikk til topps i lørdagens regionale finale i FIRST LEGO League – verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for 10-16 åringer. Lørdag deltok hele 905 lag fra 45 byer i regionale turneringer over hele Skandinavia og Færøyene. Se alle som vant priser i Bergen!

Velkommen til FIRST LEGO League 10.11.2018

På lørdag er det Bergens-finale i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge. Legg gjerne turen innom vår nabo Campus BI hvis du besøker oss i helgen. 

Bygg Barnas drømmeby - fremtidens byarena

Hvordan ønsker du at Bergen sin nye store Byarena skal se ut? Hva skal en arena for idrett og kultur inneholde? Hver dag i høstferien vil kreative nybygg få plass i Barnas drømmeby – fremtidens byarena.

LEGO-festival på VilVite

Nå er vi igang med ny LEGO®-festival på VilVite. 1000-vis av LEGO-klosser fra Danmark er på plass, og vi ønsker byggmestre i alle aldre velkommen til å utfolde seg. I høstferien har vi også litt ekstra på programmet. 

Matematikk som engasjerer!

Nærmere 100 elever og lærere var samlet da utstillingen Elevbygg åpnet på VilVite den 4. september. Utstillingen er et resultat fra prosjektet «Matematikk og produktutvikling». Siste dag er 30. september.

Kodefestival 15.-16.9. - gratis inngang

Koding er hovedtema på VilVite under Barnas Kodefestival i helgen. Kom og bli kjent med koding og se hvor gøy det er! Alle aktiviteter er gratis i helgen – også inngang – takket være vårt samarbeid med Equinor Morgendagens Helter.

Følg oss: