SommerViten - forskerkurs for barn og unge

I sommer kan elever som skal begynne på 7. til 10. trinn i Bergen kommune løse forskeroppdrag. Velkommen til å lærerike, inspirerende og gøye dager med nye venner!

Årets tema er hentet fra nødetatene med fokus på brann, politi og helse. Det handler om nye og spennende eksperimenter i kjemi, fysikk, biologi, teknologi og programmering. Kursene arrangeres i uke 26 og 27 (likelydende kurs). Hvert kurs varer i én uke og har en egenandel på kr 580,- (inkl. billettgebyr) pr deltaker. Resten av kursavgiften er dekket av Bergen kommune. 

Se bilder og les om kursdagene under.

Arrangør 
VilVite og Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett.

Påmelding
Tilbudet er for elever som går på skole i Bergen kommune. Velg mellom SommerViten 1 (kurs i uke 26) og SommerViten 2 (kurs i uke 27). Kursene har likt innhold.

Påmelding til uke 26: Påmelding til SommerViten 1 (uke 26). 
Påmelding til uke 27: Påmelding til SommerViten 2 (uke 27).

Har du spørsmål, ta kontakt med prosjektleder Camilla Larsen på e-post: cl@vilvite.no.

Ønsker du å få beskjed når påmelding er klar for kurset i robotprogrammering i uke 32?
Før deg på liste for å få nyhetsbrev om sommerkurs for barn og unge 2017.

Les om kursdagene under.

SommerViten er både sosialt og lærerikt - og hver dag har et nytt tema. Alle deltakere får oppleve temadager i medisin (helse), politi (krim), brann, teknologi og design - og en felles avslutningsdag på VilVite med konkurranser og vitenshow.

Politidagen: Deltakerne får hjelpe kriminalteknisk avdeling ved Hordaland politikammer med å løse et mystisk dødsfall. Kan det være et drap? Ved hjelp av fingeravtrykk, håranalyse, flekkanalyse og blodtypeanalyse kan vi finne gjerningsmannen...

Branndagen: En dag om brann og eksplosjoner. Deltakerne får lære om brann og hvordan de slukker brann. Dette er dagen med lys- og røykeksperimenter.

Medisindagen: En dag om DNA, celler, vev og hele organsystemet. Deltakerne får se på hud i mikroskop, lage hudkrem og sitt eget DNA-smykke.

Design- og teknologidagen: Dagen for å tenke og designe noe nytt. Den store oppgaven er å programmere og designe din egen app. Blir appen din den neste store app-suksessen?

VilVite-dagen: Siste kursdagen er på vitensenteret. Det blir vitenshow og andre eksperimenter, tid til å sykle i Sentrifugalskapen, navigere i Havbyen og styre ROV-en i Teknokvariet m.m.Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: