SommerViten - forskerkurs for barn og unge

I sommer kan elever som skal begynne på 7. til 10. trinn løse forskeroppdrag. Velkommen til å lærerike, inspirerende og gøye dager med nye venner!

Årets tema er hentet fra nødetatene med fokus på brann, politi og helse. Det handler om nye og spennende eksperimenter i kjemi, fysikk, biologi, teknologi og programmering. Kursene arrangeres i uke 26 og 27 (likelydende kurs). Hvert kurs varer i én uke og har en egenandel på kr 580,- (inkl. billettgebyr) pr deltaker. Resten av kursavgiften er dekket av Bergen kommune. 

Se bilder og les om kursdagene under.

Arrangør 
VilVite og Fagavdeling for barnehage og skole i Bergen kommune.

Påmelding
Velg mellom SommerViten 1 (kurs i uke 26) og SommerViten 2 (kurs i uke 27). Kursene har likt innhold.

Påmelding til uke 26: Påmelding til SommerViten 1 (uke 26). 
Påmelding til uke 27: Påmelding til SommerViten 2 (uke 27).

Ønsker du å få beskjed når påmelding er klar for kurset i robotprogrammering i uke 32?
Før deg på liste for å få nyhetsbrev om sommerkurs for barn og unge 2017.

Les om kursdagene under.

SommerViten er både sosialt og lærerikt - og hver dag er med et nytt tema. Alle deltakere får oppleve temadager i: medisin (helse), politi (krim), brann, teknologi og design - og en felles avsluningsdag på VilVite med konkurranser og vitenshow.

Politidagen: Deltakerne får hjelpe kriminalteknisk avdeling ved Hordaland politikammer med å løse ett mystisk dødsfall. Kan det være et drap? Ved hjelp av fingeravtrykk, håranalyse, flekkanalyse og blodtypeanalyse kan vi finne gjerningsmannen...

Branndagen: En dag om brann og eksplosjoner. Deltakerne får lære om brann og hvordan de slukkes. Dette er dagen med lys- og røykeksperimenter.

Medisindagen: En dag om DNA, celler, vev og hele organsystemet. Deltakerne får se på hud i mikroskop, lager hudkrem og lage sitt eget DNA smykke.

Design og teknologidagen: Dagen for å tenke og designe noe nytt. Den store oppgaven er å programmere og designe sin egen app. Blir appen din den neste store app-suksess?

VilVite-dagen: Siste kursdagen på vitensenteret. Det blir vitenshow og andre eksperimenter, og tid til å sykle i Sentrifugalskapen, navigere i Havbyen og styre ROV i Teknokvariet m.m.Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: