SommerViten er i gang!

Vi er klare for å ta imot 200 ungdommer på årets feriekurs. På SommerViten blir det eksperimenter og moro dagen lang, mens de lærer å navigere og programmere og mye, mye mer.

SommerViten arrangeres på 11. året på rad på oppdrag fra Bergen kommune, Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett. Feriekurset går i 26 og 27,  med samme innhold/opplegg i begge uker.

Om dagene på SommerViten 

Kursuken er full av opplevelser. Hver dag byr på nye opplevelser for de ulike gruppene, og gøy læring er det alle dager! 
Tid: Hver dag fra kl. 9.30 til ca kl. 15.00. Oppmøte på VilVite.

Olje-, geologi- og energidagen – på VilVite og Biologen (Marineholmen)
Hvordan finner og produserer vi olje og hvordan fungerer andre geologiske energikilder? Deltakerne gjøre mange eksperimenter for å få svar på spørsmålene. De gjør eksperimenter knyttet til oljeboring- og utvinning. På Seismikk-posten skal de kjøre med ROV og gjøre seismiske undersøkelser (geofysikk). På Vindenergi setter de sammen vindmøller, disse konstrueres utfra ulike vindforhold. På Geologi-posten gjør de eksperimenter knyttet til geologi, blant annet lage krystaller og fyre av vulkaner!

Teknologi- og designdagen – på VilVite
På denne dagen bruker deltakerne teknologi i form av mekanikk og elektronikk til å designe noe helt eget. I år skal deltakerne designe og bygge sin egen lille robot (med Micro:bit) som skal løse enkle oppgaver. I løpet av dagen skal de også løse koder for å fri seg fra en Escape Box før den sprenger…

Navigering og energikamp v/ Kalandsvannet
Her får deltakerne konkurrere lag mot lag i energikamp, med fysiske og mentale oppgaver som løses sammen. Deltakerne får også lære om sjømerker og kompass, både på land og på vann.

Naturhistorisk dag – på Historisk museum
Hvilken innvirkning har mennesket på naturen vår? Deltakerne skal lære om og undersøke i hvilken grad plast brukes i samfunnet vårt – med fokus på mikroplast; hvilken konsekvens det har for samfunnet og hva vi kan gjøre med det. Oppgavene er knyttet til hvalen som strandet på Sotra i 2017. Deltakerne skal også være med på å løse et historisk mysterium med hjelp av metoder fra både biologi og kulturvitenskap. 

Siste kursdag på VilVite
Fredagen møtes alle til opplevelser på VilVite. De får utforske utstillingen med Sentrifugalskapen, Havbyen, roboter og mye mer. Det blir finale i Energikampen og avslutningsshow.

KONTAKTPERSON FOR ULIKE TEMADAGER

  • Et naturhistorisk mysterium: fagleder Caroline-Sofie Killingstad, m: 97106007
  • Navigering og energikamp: fagleder Anders Holm, m: 41809284
  • Navigering og energikamp: fagleder Petter Soltvedt, m: 948 73 223
  • Teknologi og design: fagleder Håvard Mjelde Flo, m: 48171942 
  • Olje, geologi og energi: fagleder Stine Haugland, m: 992 98 479


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: