Et HAV av muligheter - et arrangement som motiverer!

Kristin Bakken visste ikke hva hun ville bli før Et HAV av muligheter i 2012, men etter utdanningsarrangementet var det klart – det var maritim næring! Nå 6 år senere vil hun rekruttere flere jenter til næringen. 

150 deltakere
Et HAV av muligheter! samlet nærmere 150 deltakere torsdag 22. mars da Maritime Bergen gikk sammen med VilVite for å motivere jenter til en maritim utdanning. På VilVite fikk unge jenter, foreldre, lærere og andre interesserte høre inspirerende og personlige foredrag om utdanning og jobb i maritim retning. Etterpå var det mulighet til å treffe foredragsholderne på stands sammen med representanter for de fleste utdanningsinstitusjonene i Bergen og et bredt spekter av bedrifter fra maritim næring. 

Dette var en kveld med mange jenter – og noen fedre og onkler i blant disse. En onkel fortalte at når pappaen til niesen var i Nordsjøen, var det naturlig for ham å ta med jenta til arrangementet Et HAV av muligheter. Blant de fremmøtte var også seks venninner fra Voss vgs. Venninnene fortalte at de ønsket å studere realfag, og da var det kjekt å få eksempler på fremtidige jobber. Ett venninnepar fra Olsvikåsen vgs hadde fått vite om Et HAV fra skolen via It’s learning. Venninnene hadde dratt sammen for vite mer – og å få smoothie og boller.

Maritim næring er for både gutter og jenter! 
Siden 2010 har Maritime Bergen satset på ulike rekrutterringsarrangement for å få flere jenter til maritim næring. Det skjedde etter at rapporten «Flere kvinner inn i maritim næring» viste lav andel kvinner i næringen og liten kunnskap blant jenter om næringen.

– Maritim næring trenger både dyktige gutter og jenter, sier Line Andersen, prosjektleder i Maritime Bergen. Gutter som er interessert i næringen er velkommen mandag 9. april til «Storm i et vannglass».

– Utdanningskvelder som Et HAV av muligheter er helt i tråd med VilVites formål om å rekruttere flere unge til realfaglige og tekniske utdanninger, sier Anne Tove Koldal, markedssjef ved VilVite. Hun takker alle som kom; både interesserte jenter, foreldre og lærere – og ikke minst foredragsholderne, utdanningsinstitusjonene og bedriftene som stilte. Her var det mye til inspirasjon! 

Maritime Bergen og VilVite takker også arrangementets støttespillere: Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Grieg Foundation, Statoil og Kjøbmand Johan Thesens Legat til Bergen By’s vel!

- Med arrangement som Et HAV av muligheter! har vi klart å trekke flere jenter i vår retning, sier Line Andersen (t.h.), prosjektleder i Maritime Bergen. Her sammen med Teiria, også fra Maritime Bergen, og arrangementsansvarlig Siri Nystad fra VilVite.

Kristin Bakken på scenen 6 år etter å ha deltatt selv på Et HAV av muligheter! Nå var det hun som fortalte hva som inspirerte henne til å velge en maritim retning!
 

Emma, som allerede går på Bergen Maritime videregående, ble inspirert av Mia Garibaldi Flønes fortelling om sin vei som maskinlærling, bl.a. fra skoleskipet Gann.

Kristina Harila Skjold fortalte om sitt studieløp og hvordan hun begynte i Statoil. Hun var en av dem som viste ungdommene eksempel på hvordan utdanningsveien blir formet mens du går.

Studiekoordinatorer for marinteknikk og havteknologi fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) viste bl.a. en flunkende ny film som presenterer de mange utdanningsmulighetene ved skolen. 

Tora fra BI var en av studentene som delte fra sine studier og fortalte bl.a. om muligheter og erfaringer som bedriftsintern. 
 

Rolls-Royce var en av bedriftene som stilte og fortalte fra sin virksomhet. Jentene fikk også møte representanter for Grieg Star, G2 Ocean, ResQ, Statoil og Maritime Bergen på stands i VilVites utstilling.

Her kunne du også snakke med Universitetet i Bergen og en rekke av utdanningsinstitusjonene; Fagskolen i Hordaland, Handelshøyskolen BI, Høgskulen på Vestlandet, Sjøkrigsskolen, samt studenter fra ENT3R realfagstrening. Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: