Et HAV av muligheter - på nett

Unge i dag har mange muligheter, men også mange spørsmål: Hvilken utdanning skal jeg velge? Hvilke muligheter finnes der ute? Maritime Bergen og VilVite går sammen med en rekke bedrifter og skoler for å gi ungdom noen svar på “Et HAV av muligheter” den 17. februar. Siden vi ikke kan møtes fysisk, lager vi i år en livesending dere kan se i klasserommet eller hjemmefra.

Lenke til dagens sending

Vi skal vise jenter og gutter i ungdoms- og videregående skole alt det spennende de kan finne på om de velger en utdanningsretning mot det maritime. Ønsker du eller noen du kjenner å vite mer om utdanning og mulige jobber? Maritime Bergen og VilVite inviterer unge, lærere og foreldre til utdanningsvalg på nett onsdag 17. februar kl. 12. Ungdom fra hele Norge er velkommen til å delta. Dere kan også se sendingen i ettertid. Påmelding nedenfor.

I løpet av sendingen viser vi karrieremuligheter innen realfag, yrkesfag, teknisk og maritim utdanning. Her får dere se og høre folk fra fagrelevante skoler og bedrifter – kanskje det kan gjøre utdanningsvalget lettere? I sendingen møter du blant annet Maritimt opplæringskontor, Høgskulen på Vestlandet, UiB, Sjøkrigsskolen, Fagskolen i Hordaland, NTNU Ålesund, Framo, Equinor, Utkilen, Rolls-Royce og Ent3r.

Maritim næring er for både gutter og jenter! 
Siden 2010 har Maritime Bergen satset på ulike rekrutterringsarrangementer for å få flere jenter til maritim næring. Det skjedde etter at rapporten «Flere kvinner inn i maritim næring» viste lav andel kvinner i næringen og at jenter hadde lite kunnskap om næringen. Nå henvender vi oss til både jenter og gutter:

– Maritim næring trenger både dyktige gutter og dyktige jenter, sier Line Andersen, prosjektleder i Maritime Bergen. Og det finnes mange muligheter som bare venter på å bli oppdaget. 

– Utdanningsarrangementer som “Et HAV av muligheter” er helt i tråd med VilVites formål om å rekruttere flere unge til realfaglige og tekniske utdanninger, sier Siri Nystad, prosjektleder på VilVite. I år gjør vi noe helt nytt og inviterer både gutter og jenter, i tillegg til at arrangementet blir heldigitalt. Her blir det mye til inspirasjon! 

Hvem passer dette for: Elever i 9. – 10. trinn og elever i den videregående skolen, samt lærere, foreldre/foresatte og andre interesserte. 

Dato: 17. februar
Tid: 12.00-13.30 (Du kan også se hele eller deler av sendingen i etterkant)
Sted: På nett – dere får lenke til arrangementet. 
Arrangementet er gratis.

Påmelding innen 15. februar 2021 kl. 12. PÅMELDING AVSLUTTET – DU FINNER SENDINGEN PÅ YOUTUBE

Takk til bidragsytere og samarbeidspartnere: Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Bergen kommune, GC Rieber Fondene, Utkilen, Bergens Rederiforening, FRAMO, Equinor, Maritimt Opplæringskontor og SNMK!

Velkommen til et arrangement om den maritime næringens mange muligheter!Følg oss: