Se sendingen fra FIRST LEGO League

Årets utgave av den store kunnskaps- og teknologikonkurransen for barn og ungdom er kraftig lagt om på grunn av smittevernhensyn, og nå må alle konkurranser gjennomføres ved digitale innleveringer. Men finale skal det bli! Dommerne er alt i gang med å bedømme innsendte presentasjoner, og lørdag 7. november blir det sending med kåring av alle vinnere fra kl. 14.30. 

I løpet av sendingen får du hilse på alle lagene og smakebiter av innleveringene deres. Dommerne presenterer de nominerte og vinnerne av Prosjektprisen, Teknologiprisen, Kjerneverdiprisen og Robotkonkurransen – før årets sammenlagtvinner og Champions blir kåret. Det blir hilsener og videoer fra FLL – inklusiv fra fjorårets finaledag. Akkurat som lagene har måtte snu seg fort og lage videoinnslag, måtte vi gjøre det også.

Se sendingen på nytt: 

FLL-SENDING 

Vi kan tilby websending takket være at lag og veiledere i løpet av uken har klart å levere alle presentasjoner og øvelser digitalt, stor innsats fra alle dommerne, vår prosjektleder Charlotte Tonheim og lederen for Forskningsdagene i Bergen, Silje Vik Pedersen, som har vært prosjektleder for sendingen. En håndsrekning fra hovedsponsor Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter gjorde det hele mulig. 

Nesten 1000 lag konkurrerer
Etter planen skal nesten 1000 lag delta fra hele Scandinavia delta i de regionale turneringene den 7. november. I vår region er 25 lag påmeldt. Mens turneringene tidligere i all hovedsak har skjedd gjennom fysiske presentasjoner, legger mange nå om til en digital gjennomføring. 

FIRST LEGO League 
FIRST LEGO League (FLL) er for barn og unge mellom 4 og 16 år – fordelt på divisjonene Challenge (10-16 år), Explore (6-9 år) og Discover (4-6 år). VilVite arrangerer Challenge for den eldste klassen, mens daVinci Montessoriskole er arrangør for Explore. I FLL får de unge arbeide som forskere og ingeniører med samfunnsaktuelle tema og finne løsninger på ulike problemer. I åtte uker jobber de med oppdrag innen innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering – før det hele skulle endt med turnering 7. november.

Innovativt prosjekt på årets tema: RePLAY
Årets tema heter RePLAY og handler om sport og aktivitet. Lagene skal identifisere problemstillinger på hvorfor mennesker ikke er aktive nok, og finne innovative løsninger på problemet de velger. I tillegg skal de lære seg å programmere roboter til å løse oppdrag på et konkurransebord.

Her kan du lese om flere av lagene: 
Garnes Legomix, Garnes TechMech og Lone Star

Holen barneskole, Holen Teknopraksis og Vil Vinne i Sydvesten
RoboMech 2.0. i Fanaposten
Skjold Ultimate i Fanaposten
stRONG (Rong skule) i VestNytt
Strandvik Montesorriskule i Os & Fusaposten
Vinnes Friskule i Os & Fusaposten
Vinnerlaget fra 2019: Garnes RoboRock


Fakta FLL

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 4-16 år.
  • Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og talentutviklingsprogrammet. Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innenfor realfag, idrett og kultur.
  • Årets tema heter RePLAY, og handler om å deltakerne skal forske på egenvalgte problemstillinger innenfor sport og aktivitet.
  • VilVite arrangerer den regionale finalen for aldersgruppen 10-16 på VilVite den 7. november. Her er 25 lag påmeldt.
  • Konkurransen er i år tilpasset smittevernhensyn, og avvikles delvis fysisk og delvis digitalt.
  • Den regionale finalen arrangeres med støtte fra Equinor (hovedsponsor), BI – campus Bergen, Fana Sparebank og Tekna.

Spørsmål? Kontakt Anne Tove Koldal – atk@vilvite.noFølg oss: