Bli med på kreative verksteder

Kan vi få utfordre deg til å tenke utenfor boksen? I helgene kan du nå bli med på ett av flere verksteder i Skaperhagen. Her er utforsking, kreativitet og skaperglede nøkler til læring og mestring. Du kan bli med alene eller sammen med andre.

Hvordan fungerer løsningen din? Finner du frem til den som fungerer best? Eller er det inspirasjon å hente fra andre? Måten vi jobber på i disse verkstedene, gir oss verdifulle erfaring å ta med framover når vi stadig vil møte nye utfordringer uten fasit.

Vi tilbyr nå tre ulike verksteder i helgene.

Kl. 13.00: Løvblåseren

I Løvblåseren skal du bygge en oppfinnelse som ved hjelp av vindkraft kan frakte en liten bolt over en bane. Bruk kreativiteten din til å benytte vindenergien. I verkstedet til Løvblåseren har du tilgang på mange ting som du kan bygge en prototype med, feste bolten og teste ut. Beveger den seg mot målstreken, eller oppdager du noe som kan videreutvikles?

Kl. 14.00: Balkongen

I Balkongen får du utdelt en lysball. Oppdraget er å slippe ballen ned fra balkongen til gulvet uten at lyset i ballen tennes. I dette verkstedet har du tilgang på forskjellig materiell som du kan bygge noe kult å løse oppgaven med. (Du kan også forestille deg at ballen er et egg som ikke skal knuses...)

Kl. 15.30: Dammen

Dammen er et basseng med vann – eller en innsjø om du vil. Ved hjelp av verktøy og utstyr i verkstedet til Dammen, bruker du oppfinnsomheten din til å bygge noe som bærer et lite lodd, men ikke synker. Hvordan kan du konstruere, teste, feile og forbedre og teste igjen for å finne løsninger? 
 

Vi har også vitenshow og vitenquiz på programmet. Se dagsprogrammet her:
Program

Alle aktivitetene er inkludert i dagsbilletten så langt det er plass.

Velkommen til realfagsglede!



Følg oss: