Krimgåter i hele april

I påsken og alle helger i april blir det kriminelt gøy på VilVite – med mye å oppleve og gjøre for alle. Du kan løse mysterier og lære triksene til en detektiv. Det blir Detektivskole, KrimLab og vitenshow med mysterium. 

På programmet:

KrimLab
Klarer du å løse krimgåten? På KrimLaben er du etterforsker som gjør eksperimenter og analyserer stoffer. Du samler bevis og bruker logikk for å finne svaret på gåten. Passer fra ca 10 år (eller 8 med hjelp fra voksne).
Starter kl. 12.30, 13.30 og 14.30Varighet ca 45 min.

VilVites detektivskole 
På detektivskolen får du lære å sikre fingeravtrykk og hvordan du utforsker spor fra et åsted ved å bruke mikroskop. Legger du merke til detaljer? Har du det som trengs for å bli en ekte VilVite-detektiv? Bli med på detektivskolen og få ditt eget detektivbevis. Passer fra ca 6 år (eller yngre med hjelp av voksne).
Dropp inn i tidsrommet kl. 11-16. Varighet fra ca 20 min.

Kjell-Løk Holms og påskemysteriet
Hjelp oss å løse påskemysteriet. Finner du ut hvem som er skurken? 
Bli med til hytten til den fantastiske detektiven Kjell-Løk Holms.  Britt og Brad er museumsverter, og en av dem vil ta deg med på en reise til Kjell-Løk Holms hytte. Plutselig høres mystiske lyder utenfor, og strømmen går. Hytten blir mørklagt. Noe forsvinner… Hva har skjedd og hvem er skurken? Få med denne nervepirrende krimmen – og bli med å løse mysteriet med eksperimenter! Passer fra ca 6 år.
Kl. 12.00 og 15.00. Varighet ca 20 min.

Eggsperimenter – et minishow med egg
Bli med og lær om egg når vitevertene eksperimenterer med egg! Passer for alle.
Kl. 13.00 og 14.00. Varighet ca 10 min.

Se reportasje fra TV Vest fra 2018: 
Eggstremt gøy på VilVite

Utforsk utstillingene
Sett også av tid til å utforske utstillingene våre! Akkurat nå kan du prøve alle installasjonene i temautstillingen Prosjekt Fantasi med barnas egne oppfinnelser

Dagsprogram

Alle aktiviteter er inkludert i inngangsbilletten. I påskeuken har vi åpent hver dag kl. 10– 17. Mandag 2. påskedag har vi stengt.

Velkommen til krimgåter og realfagsglede på VilVite!

Opplev det kriminspirerte vitenshowet Kjell-Løk Holms og påskemysteriet. Klarer du å løse mysteriet?

Bli med og se når vitevertene våre eksperimenter med egg. Noen ganger går det som forventet – andre ganger ikke… 

Klar for å løse flere mysterier? Velkommen til Detektivskole fra 6 år og KrimLab fra 10 år! Voksne kan delta som barnas assistenter.Følg oss: