Blue-Boss-Bob

Vi har fått besøk av Blue-Boss-Bob fra Bømlo. Med inspirasjon fra idéen ”Kysten – fra leikeplass til bossplass” har kunstnere laget en stor fisk som har fått navnet Blue-Boss-Bob. Til ettertanke og inspirasjon!

Fisken – en blåstål – er laget av havplast som er samlet inn langs strendene på Bømlo. Selv om Blue-Boss-Bob er laget av boss, er den både vakker og troverdig, og den fascinerer små og store.

Blue-Boss-Bob er laget for å skape diskusjon og bevissthet rundt forsøpling generelt, og havplast spesielt. Den fungerer som en inspirerende inngangsportal blant annet når vi jobber kreativt med brukt materiale i Skaperhagen og når vi gjenbruker materiale. 

Kunstnerne bak Blue-Boss-Bob er Elizabeth Roberts (USA), Jan Willy Folgerø-Holm, Martha Christensen og Janne Robberstad i samarbeid med Bømlo Kunstlag. 

Vi tilbyr også læringsprogram med fokus på miljø, plastproblematikk og forbrukeransvar. 
Plast er et program for 5.-7. trinn. Les mer og bestill.
Forbruksuke tilbyr vi for elever på 8.-10. trinn. Les mer og bestill. 

Velkommen til å hilsen på Blue-Boss-Bob!

Blåstålen er en hermafroditt som starter livet som jente (rødnebb) og som etterhvert skifter kjønn til gutt (blåstål). Fisken er nærmere 3 meter lang.

Blue-Boss-Bob er naturtro i utseende, men mye større enn i virkeligheten. Den ekte blåstålen liker seg best i tang og tareskog.

Foto: Hans Olav Molde.

Barn blir ofte begeistret når de kjenner igjen strandleker, tannkoster og bruskorker på Blue-Boss-Bob. De voksne blir gjerne litt ettertenksomme...Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: