Utdanningskveld 22. mars 2018

Hva vil du bli? Hva skal du velge? Hvilke muligheter finnes der ute? Vi inviterer til utdannings- og karrierekveld for unge jenter og mødre, lærere og rådgivere – sammen med Maritime Bergen, utdanningsinstitusjoner og bedrifter. 

Jentekvelden er for å introdusere jenter på 9.-10. trinn og i videregående skoler for de mulighetene som finnes om man velger en realfaglig, maritim eller teknisk studieretning. Her kan jentene bli inspirert og informert om det hav av muligheter som ligger i maritim næring. Arrangementet er også åpent for kvinnelige lærere, rådgivere, foresatte og andre interesserte.

Maritim næring er viktig for Bergen, og her finnes mange muligheter. Denne kvelden får du korte presentasjoner fra jenter som forteller om sitt utdanningsvalg og sine erfaringer fra bransjen. Etterpå får du anledning til å snakke med studenter og studieveiledere, samt kvinner fra næringen – fra Bergen Maritime Videregående, Fagskolen i Hordaland, Handelshøyskolen BI Campus Bergen, Høgskulen på Vestlandet, Sjøkrigsskolen, Universitetet i Bergen, Bergen Engines, Grieg Star, G2 Ocean AS, ResQ, Statoil og Maritime Bergen m fl. Les mer om program, presentasjoner og påmelding nedenfor. 

Program 
17.00 Registrering og lett servering. Smoothie og boller. 
17.30 Korte foredrag hvor jenter forteller om valg av utdannelse og jobb.
18.30 Utdannings- og yrkestorg i VilVites utstilling. Du kan her selv stille spørsmål til foredragsholderne, studenter og studiekonsulenter, unge medarbeidere eller mer erfarne yrkeskvinner. Les mer nedenfor.
20.00 Slutt.

Sted: VilVite. Gratis adgang. 

Påmelding
Påmelding skjer fortløpende. Meld deg på her: 

Et HAV av muligheter

Mer om programmet – noen av presentasjonene:

Min vei fra «Et HAV av muligheter!» til en maritim utdannelse
Kristin deltok selv på dette arrangementet i 2012, og stiller nå som foredragsholder for å fortelle om hva som inspirerte henne til å studere maskinteknikk og deretter Innovasjon og entreprenørskap ved UiO/HVL, hvor de også har tett samarbeid med næringslivsklyngene på Vestlandet.

Våre studieprogram - Valgene er mange og mulighetene store
Gloria og Tone forteller om mulighetene du har om du velger en utdannelse på Høgskolen på Vestlandet

Innovasjon, teknologi og ledelse
I Statoil blir du en del av en internasjonal organisasjon. Hør mer om dette fra Kristina og Ilene.

Verdens beste lederutdanning! 
Ettertraktet lederutdanning, gode karriereutsikter, en bachelorgrad, betalt utdanning i tre år i et unikt sosialt miljø. Line og Laila-Karin fra Sjøkrigsskolen forteller om denne ettertraktede lederutdanningen.

På utdannings- og yrkestoget kan du snakke med jenter og damer fra Bergen Maritime Videregående, Fagskolen i Hordaland, Handelshøyskolen BI Campus Bergen, Høgskulen på Vestlandet, Sjøkrigsskolen, Universitetet i Bergen, Bergen Engines, Grieg Star, G2 Ocean AS, ResQ, Statoil og Maritime Bergen m fl. 

Her finner du også en plakat som kan en plakat som kan henges opp på skole, arbeidsplass e.a.

Plakat

Takk!

I tillegg til alle som er nevnt ovenfor, takker vi Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Kjøpmand Johan Thesens Legat. 

Velkommen til en kveld for jenter om den maritime næringens mange muligheter!

Etter korte presentasjoner i auditoriet på VilVite, kan du snakke med alle på stands i VilVites utstilling. Her kan du spørre om alt du lurer på. 

Maritim næring trenger flere jenter – det er bakgrunn for dette arrangementet for jenter som skal velge utdanning.

Et HAV av muligheter er arrangert i flere år tidligere. Arrangementet gir et innblikk i bredden av yrkesmuligheter i bransjen. Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: