Matematisk tråd - utstilling om matematikk i håndarbeid

Kan håndarbeid få flere til å oppdage all matematikken vi omgir oss med i hverdagen? Og hvordan kan håndarbeid få fram matematiske prinsipper? Matematisk tråd er en utstilling om matematikk i håndarbeid. Kom og bli inspirert!

Har du tenkt på at matematikk, geometriske prinsipper og figurer er en del av håndarbeidet? Ideen bak denne utstillingen er å vise matematikk i vår nære hverdag. Du får se en samling av hode- og halsplagg som er utformet med utgangspunkt i geometrisk former. Du får også se ulike modeller av strikking, hekling og nupereller som viser grunnleggende teknikker og geometrisk prinsipper og figurer, bl.a. vitensenterpuslerier som Tangram og Tårnet i Hanoi.

“Matematisk tråd” passer aller best for voksne og litt eldre barn. Utstillingen er utviklet av Vitenfabrikken i Sandnes, Nordnorsk Vitensenter og Matematikksenteret, og kan oppleves på VilVite 2. september – 30. desember 2017. 

Blir du inspirert og vil prøve selv?
Vi har lagt fram strikkepinner, tråd og gode forklaringer, og inviterer deg til å prøve. 

Bli med og strikke Bergens lengste skjerf! 
Vi oppfordrer alle som kan strikke, eller lærer det nå, å strikke en lapp til skjerfet! Du kan ta med en lapp hjemmefra, eller strikke en lapp på VilVite.

Bredde: Legg opp 15 masker med pinne str 8 (eller pinner du har).
Strikk til du har fått nok (minimum 15 rader) og fell av.
Legg lappen i samleposen på VilVite, så syr vi sammen etter hvert. 

Hvor langt skjerf klarer vi å lage i løpet av høsten? Vi vil her jevnlig fortelle hvor langt skjerfet har blitt. Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: