Mye nytt på VilVite i sommer

Velkommen til en sommer full av nye oppdagelser, lek og læring! På VilVite får dere aktiviteter for både barn og voksne. Vi har mye nytt på sommerprogrammet og har åpent hver dag fra 26. juni. Se om program og om billetter, som det er smartest å kjøpe på forhånd.

VilVite er for alle som liker å utforske – eller bare vil ha det gøy! Den store utstillingen er full av interaktive installasjoner hvor du lærer med hele kroppen. Årets sommerprogram handler mye om naturen, med aktiviteter for ulike aldre. Her kan både barn, unge og voksne dra på oppdagelsesferd i naturvitenskapens spennende verden! Se tips nederst om billetter. 

Loop – vår nye utstilling

Vi er spesielt glade for å invitere deg til å teste den nye utstillingen vår: Loop. Her retter vi blikket mot jorden vi står på for å lære av naturen. Det foregår et fantastisk samspill i naturen, og i denne utstillingen kan du utforske det gode samarbeidet både over og under bakken. Som nedi jordhulen, hvor du kan oppdage en verden som vanligvis er skjult for oss mennesker. Se også hvordan naturens kretsløp kan lære oss å lage mat av boss, et eksempel på at det finnes håp for en mer bærekraftig fremtid. 

Loop er en helt ny og unik utstilling hvor du også får prøve ny teknologi. Stor takk til Fana Sparebank, som har gjort det mulig for oss å presentere denne bærekraftutstillingen! Les mer om Loop her (Fortsettelse under bildene.) 

Bli med under bakken og utforsk et fantastisk avansert system! Illustrasjon: Haltenbanken/Tønder/Studio Gohde

Mens du sveiper lyskjeglen over veggene inne i jordhulen, oppdager du kanskje et yrende liv… Illustrasjon: Haltenbanken/Tønder/Studio Gohde

Utforsk resten av den store utstillingen 

Utstillingen “Hjernen og tarmen” var ny sommeren 2020. Her lærer du om hvordan hjernen og tarmen din kommuniserer. Bli også fascinert av barnas egne oppfinnelser i “Prosjekt Fantasi”-utstillingen. De som tør, (og som er minst 155 cm høye) kan sykle 360 grader opp-ned i Sentrifugalskapen, mens de yngste elsker å utforske alle vanneksperimentene. Dere kan dra på ekspedisjon i Havbyen eller ned til havets bunn. Å få roboten Robert til å synge er en annen favoritt i utstillingen. Og utstillingen byr på mye, mye mer. Sjekk også ut programmet nedenfor!

Hva kan du se inni hjernen? Fra utstillingen “Hjernen og tarmen”, som åpnet sommeren 2020. Foto: Thor Brødreskift for VilVite. 

Sykkelen Sentrifugalskapen er den eneste av sitt slag i Europa. Foto: Bjørn Erik Larsen for VilVite. 
 

På tokt til fremtiden #2121 – nytt vitenshow

Bli med bærekraftpiratene på en spennende reise til fremtiden og oppleve fascinerende eksperimenter i det nye vitenshowet. Kapteinen og mannskapet skal gjenvinne plast og metall og raider de syv hav for å finne ALT av plast og metall. Underveis blir det smell fra hydrogenkanonen, og hva skjer med flammetornadoen? Passer for alle, for barna best fra 8 år. Mer info.

Kode ditt eget dataspill – nyhet

En annen nyhet er koding for de litt større barna, som får lage sitt eget dataspill. Bak hoppende figurer, ting som flytter seg og fantastiske farger skjuler det seg små biter med koder. Dette er kort fortalt deler av informasjon som blir satt sammen for å gjøre en oppgave, og som til sist dukker opp på skjermen din som noe levende. Du får lære hva disse forskjellige kodebitene kan brukes til, hvordan de kan settes sammen til å gjøre det du vil, og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å lage ditt eget spill. Her lærer du grunnleggende programmering, og de som vil, kan fortsette hjemme. Passer fra 12 år, eller yngre sammen med voksen. Mer info.

Insektverksted for de yngste – nyhet

Barna er naturlige oppdagere og nysgjerrige på småkryp, men hvilke er egentlig insekter? Vi ser nærmere på insekter i digitalt mikroskop og avslører noen av deres rare hemmeligheter. Og så får de lage sin egen insektsfanger. Passer for barn i alderen 4-8 år. Mer info.

Lær å lage ditt eget dataspill ved hjelp av blokkprogrammering: Kan du hjelpe mauren med å finne veien hjem?

Barna er naturlige oppdagere og nysgjerrige på småkryp, men hvilke er egentlig insekter? Hva med sommerfuglen?
 

I tillegg får du filmfortellingen «Reisen til tarmen» om Trygve og bakterievennene hans, som passer for alle, for barna best fra ca 7 år. 

Begrenset antall og smitteverntiltak

Som kunnskapsformidler er det viktig for oss at både gjester og ansatte har trygge og positive opplevelser, og at vi sammen bidrar til å forhindre spredning av koronaviruset. Vi har derfor gode smitteverntiltak – med vekt på hyppig renhold og god avstand. Og derfor tar vi inn gjester i to puljer – én formiddag og én ettermiddag. Du får like mye program om du velger formiddag- eller ettermiddagsbillett. 

Vi anbefaler å kjøpe eller reservere billett på forhånd, da er du sikret plass til avtalt tid – enten kl. 10.15-13.15 eller 14.00-17.00

BILLETT

Velkommen til å utforske og ha det gøy sammen på VilVite i sommer! Følg oss: