Nyhet - Sommerskole i bydelene

På oppdrag fra Bergen kommune arrangerer VilVite sommerskole ved skoler i 5 bydeler i uke 31 og 32. Dette er et GRATIS tilbud til elever som skal starte på 7.- 10. trinn i Begen kommune til høsten. Velkommen til en opplevelsesrik uke hvor de unge kan bli kjent med andre og oppleve mye nytt sammen.

Dette blir en uke med mye gøy å gjøre og oppleve – både med og uten labbriller. Kurset er GRATIS for alle – så langt det er plass. Sommerskolen har samme innhold som SommerViten på VilVite i uke 25 og 26. 

På sommerskolen skal vi i år se nærmere på jordkloden og hva vi kan gjøre for å ta bedre vare på den. Stikkord er biomangfold, dyr, jordens ressurser, fornybar energi og redesign. Vi skal se på dette fra ulike vinkler og virkelig ha det gøy med eksperimenter og aktiviteter som vil få smil og latter til å boble.

I år arrangerer vi sommerskole i disse bydelene:
Åsane: Åstveit skole
Arna: Garnes skule
Fyllingsdalen: Varden skole
Laksevåg: Kjøkkelvik skole
Fana: Zinken Hopp Skole

Hva skjer på de ulike dagene?

Matdagen
Denne dagen handler om mat, og vi har med oss folkebevegelsen «Spis opp maten». Vi skal utforske og teste sansene våre, lære nyttige mattips og lage mat sammen.  

Biomangfold
Vi utforsker og blir kjent med verdens dyremangfold, både på land og i vann. Gjennom rebus og hodebry skal vi prøve å redde dyr som er i fare – kan vi klare det?

Redesign
Er du nysgjerrig på hvordan vi kan klare oss med mindre? Bli med til en øde øy og lær å lage nytt av gammelt. Vi tar frem sysaker, hammer, kniv og sag når vi lager nytt av gammelt.

Livets sirkel
Kan ditt søppel ha verdi for noen andre? På denne dagen vil vi fråtse i avfall og lære litt om hvordan avfall kan bli en ny verdi. Vi ser på prinsippene rundt sirkulær økonomi ved å gjøre eksperimenter og aktiviteter sammen.

Vår viktigste naturressurs - vann!
Dette vil være en dag hvor vi retter fokus mot vår viktigste naturressurs - vann! Vi vil utforske vannets egenskaper og lære å ta vare på havet gjennom ulike eksperimenter.


Praktisk

Når: Velg mellom uke 31 og 32 (samme innhold/opplegg i begge uker). 
Tid: Hver dag, mand-fre fra kl. 9.30 til ca kl. 15.00. Oppmøte på skolen.
Egenandel: Kurset er GRATIS, kursavg. dekkes av Bergen kommune. 
Påmeldingsfrist: innen 15 juni 2021. Førstemann til mølla!

Bestill

Velg sted og uke som passer best for deg. Det er kun mulig å melde på ett barn per bestilling (søsken må meldes på én og én). 

Ønsker du å skrive ut en plakat som du kan henge opp på skolen eller et annet egnet sted? Du finner den her: 

Plakat

Vite mer? 
Hvis du ønsker mer informasjon om om sommerskolen, kan du sende en epost til Camilla Larsen cl@vilvite.no.Følg oss: