Påskefavoritter fra butikken

Vi har plukket ut noen favoritter fra butikken vår som passer godt for påsken. Hos oss finner du de beste aktivitetene som legger til rette for utforsking, nysgjerrighet og læring. Aktivitetene passer like godt hjemme som på hytten. Butikken er p.t. åpen tirsdag – fredag kl. 9-15 (stengt 1. – 5.4). Kom og se utvalget vårt!

Utforsking

Utforsk fingeravtrykk

Spionsett

Utforsk fingeravtrykk!

Tenk at alle har unike fingeravtrykk! Sjekk ut hvordan en ekte detektiv identifiserer sine mistenkte og lær hvordan man tar fingeravtrykk selv. Finn viktige spor rundt åstedet og identifiser avtrykkene. Du kan lage ditt eget kartotek over familiens fingeravtrykk

Spionsett

Bli en spion! Skriv hemmelige beskjeder, benytt kodehjul, send morsemeldinger, eller skriv med en “usynlig” penn. Her kan du lage din egen spionjournal og du lærer hvordan du bruker morsekoder. 

Forstørrelsesglass

Dinoegg

Forstørrelsesglass

Er du en utforsker? Let etter spor og fingeravtrykk, eller utforsk våren og det som spirer ute på nært hold. Finn flere tips til utforsking ute her og ta med deg forstørrelsesglasset på veien.

Dinoegg

Hva med et litt annerledes påskeegg i år? Dette egget er en klassiker, og ikke minst en bestselger hos oss, og fås i ulike varianter og størrelser. Legg egget i vann og følg med på hva som skjer underveis i løpet av en dag eller to.


 

Familiespill

Qwirkle

Katamino

Qwirkle

Et supert familiespill som barn, foreldre og besteforeldre kan spille sammen!  Du skal matche farger og symboler, og spillerne får poeng ved å lage rekker av brikker som har samme farge eller form. Klarer du å lage en rekke på 6 brikker, har du laget en «qwirkle»! I tillegg til at spillet er veldig engasjerende, lærer du blant annet å skille mellom farger og symboler, analysere, resonnere og planlegge. 

Katamino

Spill som passer like godt for barn som for voksne, og det er stor fare for å bli hektet! Her løser du små oppgaver som ikke tar så lang tid, men du blir fort sittende lenge bare for å løse en til. Perfekt å ha liggende på stuebordet hjemme eller på hytten. De fargerike treklossene er gode å holde i, og spillet er også et fint gavetips for familier som er opptatt av miljøet.


 

Lesestoff

Hva er et egg?

Apokalypsegeneratoren

Hva er et egg?

En bok med masse humor som svarer på det barn ofte lurer på: Hva er egentlig et egg? Hvorfor kan det ikke komme kyllinger ut av eggene vi kjøper i butikken? Og hvorfor legger høna bare ett egg om dagen? Hva er en promp? Og hvordan kan sand bli til glass? Dette er boka om naturvitenskap i hverdagen for barn som spør og foreldre som skal svare.

Apokalypsegeneratoren – krim for de unge

Denne boken handler om William og Iscia som sendes til Sahara for å hjelpe Avdeling for Umulig Arkeologi med en utgraving. En stor, mystisk kule har landet midt i ørkenen, og bare William kan løse koden som åpner den. Men hva skjer hvis han klarer det? Vil det utløse en katastrofe? Gode familiehemmeligheter og koder fra verdensrommet setter William på sporet av en dommedagsmaskin av apokalyptiske dimensjoner. Denne boken er en av William Wenton-serien til Bobbie Peers, og er solgt til 38 land. Boken er nå nedsatt fra 299,- til 99,- og er fin påskelesing for barna (9-12 år).


 

Hjernetrim

Totalt hjernesprengende tallnøtter

Einsteins husgåte

Totalt hjernesprengende tallnøtter

Bruk din egen nøtt og løs spennende tallnøtter. En aktivitetsbok stappfull av tallpyramider, sudoku-oppgaver, tallmønstre, kodeknekking, talljakt, telleoppgaver, prikk-til-prikk og mye mer! Her er det mye å gjøre på for den som skal være uten skjerm.

Einsteins husgåte

Dette er en klassiker innen tankenøtter. Hvem eier fisken? Er det amerikaneren, tyskeren, briten, svensken eller spansken? Ved hjelp av 15 ledetråder, flotte trebrikker og forskjellige farger på husene skal du finne ut hvem. Denne gåten sies å være så vanskelig at bare 2 % klarer å løse den. Får du det til?


Trygg handel

Vi følger smittevenreglene fra FHI og har lagt til rette for en trygg og god handel. Du kan kjøre nesten til døren og det er rolige handleomgivelser. Maks antall i butikken samtidig er 9 personer. Du får personlig service med veiledning og tips til det du trenger. Om du likevel ikke ønsker å komme fysisk, er vi tilgjengelig på telefon 55 59 45 20 og epost resepsjon@vilvite.no, og kan gi deg personlig service der også.

Velkommen til trygg handel!Følg oss: