Påsken med VilVite - ute og hjemme

Utstillingen vår er dessverre stengt en stund til, men vi har funnet fram en rekke andre aktviteter du kan bli med på i påsken. I år kan du utforske sammen med oss ute, hjemme eller på hytten. Klarer du å løse det musikalske påskemysteriet? 

Påskepynt i Nygårdsparken og Oppdagerløype med VilVite

Helgen 27. – 28. mars. og 1. – 4. april, kl 12-14

Dropp inn og møt oss ved VilVite-sykkelen på høyden ved kaféen i Nygårdsparken når som helst mellom kl. 12 og 14. Vi står klar helgen 27.- 28. mars og påskedagene skjærtorsdag – 1. påskedag (1. – 4. april).

Vi passer selvsagt på å holde god avstand til hverandre.

Pynt påskebusken

Vi har adoptert en busk i Nygårdsparken som vi vil pynte sammen med dere – til glede for alle som ferdes i parken. Ta med dere et eget ferdigmalt/pyntet egg, så ser vi hvor mange påskeegg det blir til slutt. Trenger dere inspirasjon til hvordan dere kan pynte et egg? Se her. Lurer du på hvordan du blåser egg? Se her

Eggene kan også leveres i kaféen i Nygårdsparken hver dag mellom kl 12 – 16, 

Oppdagerløype

Har dere prøvd VilVite sin oppdagerløype? Løypen lar dere balansere og telle dere gjennom området rundt VilVite og Nygårdsparken. Underveis venter spennende spørsmål, oppgaver og aktiviteter. I påsken kan dere kjøpe løypen av vitevertene våre i parken, kr. 50 per familie. Gratis for deg med årskort på Vilvite. Les mer om oppdagerløypen her.

Jakten på verdens vakreste melodi – et musikalsk påskemysterium!

Verdens vakreste melodi, Oda, er også kjent som Europahymnen. Oda sniker seg inn i hodene på folk, og når du hører henne, glemmer du henne aldri!
Gjennom VilVite sitt påskemysterium kan du bli med på fortellingen om da komponisten Beethoven for aller første gang oppdaget Oda.

Påskemysteriet består av tre deler, som alle har en musikalsk kode du kan løse. Klarer du å løse kodene, er du med i trekningen av gavekort til VilVite, som du kan bruke til billetter eller i butikken. 

Ja, jeg vil bli med på påskemysteriet!

Påskeaktiviteter fra VilViteMer

Har du vært inne på den nye aktivitetssiden vår? Her finner du masse gøy om naturvitenskap, og vi har samlet sammen alt som passer godt i påsken:

 • Oppreist egg – imponer familien med egg som står oppreist på frokostbordet.
 • Naturlig farging av egg – pynt påskeegg med ingredienser du har på kjøkkenet.
 • Snurretriks til påskefrokosten – et enkelt triks som avslører om egget er rått eller kokt.
 • Appelsinlys – lag et lys av appelsinskall og rester fra gamle lys.
 • Svevende egg – kan du få et egg til å sveve? Test ut sammen med oss!
 • Sterke egg – hvor mye tåler egentlig et egg før det sprekker? Se svaret her, og test ut selv. Vær oppmerksom på søl...
 • Nakent egg – kan vi kle et egg nakent? Sjekk ut dette eksperimentet og se om du klarer å få eggeskallet til å forsvinne.
 • Pengenøtter – lær litt om økonomi mens du løser et lite kryssord.
 • Hvordan ta fingeravtrykk? – prøv deg som påskedetektiv og se om du klarer å finne noen fingeravtrykk.
 • Hemmelig beskjed – skriv hemmelige beskjeder med en sitron, og lag ditt eget påskemysterie.

  Se alt dette og flere aktiviteter, leker og gøye ting om naturvitenskap på VilViteMerFølg oss: