Opplev utstillingen med barnas egne oppfinnelser

Har du opplevd utstillingen med installasjoner bygd på barnas egne ideer? Nå er den populære Prosjekt Fantasi-utstillingen tilbake på VilVite. Kom og bli inspirert! 

Kan et helt vanlig lekeapparat bli til en fantastisk oppfinnelse? Kan vi lage strøm av lyd? Hva skal vi med en CO2-gomler, og hva i all verden er en prompinator? I utstillingen Prosjekt Fantasi kan du se og prøve 10 geniale oppfinnelser hvor lyse hoder og kreative krefter – barna våre – har løst flere av verdens store problemer.

Prosjekt Fantasi
I 2015 inviterte vi barn og unge fra hele landet til å være med og finne opp framtiden. Vi stilte disse spørsmålene om framtiden:
- Hvordan reiser vi?
- Hva spiser vi?
- Hvordan lærer vi? 
- Hvordan produserer vi energi?

Juryen fikk inn over 2 400 smarte, kreative, morsomme, elleville og forunderlige ideer og oppfinnelser. De 11 beste ble produsert og nå finner du 10 av dem i Prosjekt Fantasi-utstillingen. Utstillingen har turnert til vitensentre Norge rundt i perioden 2016 -2020. Nå er den en tur innom VilVite før den skal videre. 

Morgendagens Helter
Konkurransen ble arrangert i samarbeid mellom VilVite, Equinor Morgendagens Helter og fire andre norske vitensentre.

- Målet med Prosjekt Fantasi var å løfte interessen for realfag og vise at det ikke finnes en nedre aldersgrense for de beste ideene, sier prosjektleder Henrik Øines Habberstad i Equinor. Utstillingen er morsom og leken, men tar barna på stort alvor og løfter frem viktige og reelle problemstillinger. De elleve oppfinnelsene peker alle mot løsninger som kan bli virkelighet for våre kommende generasjoner – laget av dem som ser fremtidens muligheter uhemmet av dagens begrensninger.

Du vil finne utstillingen på VilVite fra 23. januar 2021 og i noen måneder fremover. Kom og bli inspirert! Kanskje du blir nysgjerrig på hvordan vi kan løse utfordringene verden står overfor – og vil utforske det videre. 

 Følg oss: