Barnas egne oppfinnelser - opplev utstillingen!

På oppfordring: Prosjekt Fantasi-utstillingen er endelig tilbake i Bergen – etter en turné landet rundt. Har du opplevd utstillingen med installasjoner bygd på barnas ideer? Kom og bli inspirert – og delta selv på helgens oppfinneraktiviteter! 

Kan et helt vanlig lekeapparat bli til en fantastisk oppfinnelse? Kan vi lage strøm av en lyd? Hva skal vi med en CO2-gomler, og hva i all verden er en prompinator? I utstillingen Prosjekt Fantasi kan du se og prøve 11 geniale oppfinnelser hvor nåtidens lyse hoder og kreative krefter – barna våre – har løst flere av dagens verdensproblemer.

Prosjekt Fantasi
Prosjekt Fantasi var en oppfinnerkonkurranse som inspirerte barn og ungdom til å bruke fantasien og skape fremtidens oppfinnelser. Juryen fikk inn over 2400 idéer fra hele Norge. De 11 beste, morsomste og mest spennende idéene ble bygget og har turnert til vitensentre over hele landet. Nå er utstillingen endelig tilbake der det hele startet – på VilVite! Konkurransen ble arrangert i samarbeid mellom VilVite, Equinor Morgendagens Helter og fire andre norske vitensentre. 

- Målet med Prosjekt Fantasi er å løfte interessen for realfag og vise at det ikke finnes en nedre aldersgrense for de beste ideene. Den aldersgrensen viser de unge oppfinnerne at ikke eksisterer, sier prosjektleder Henrik Øines Habberstad i Equinor. Utstillingen er morsom og leken, men tar barna på stort alvor og løfter frem viktige og reelle problemstillinger. De elleve oppfinnelsene peker alle mot løsninger som kan bli virkelighet for våre kommende generasjoner – laget av dem som ser fremtidens muligheter uhemmet av dagens begrensninger.

Bli med på oppfinneraktiviteter
I helgene i mars har vi både Oppfinnerlek for de yngste og Oppfinnerverksted med littleBits. 

Se helgens programHovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: