Bli miljøninja: redd Vilde Vite fra grusomme Mikroplastus!

Hjelp! Den grusomme Mikroplastus og miljøsvinene har invadert VilVite. De vil gjøre VilVite om til en kjempediger bossfylling. Modige Vilde Vite ville bekjempe miljøsvinene, men er tatt til fange. Nå trenger vi din hjelp. Kom til VilVite og bli en miljøninja i sommer!

Bli en miljøninja – og redd Vilde Vite fra Mikroplastus og miljøsvinene!
Vilde Vite er tatt til fange av den grusomme Mikroplastus og noen vemmelige miljøsvin som har invadert VilVite. Miljøsvinene truer med å gjøre VilVite om til en kjempediger bossfylling. Miljøninja Eco er på oppdrag langt borte og tilkaller nå alle gode hjelper til å bli miljøninjaer og redde Vilde Vite fra miljøsvinene. Med kunnskap, klokskap, kreativitet og nye ferdigheter skal små og store løse oppdrag som kan redde Vilde Vite og oss alle fra en miljøkatastrofe. 

Underveis får du bli med på heftige eksperimenter, kreative oppdrag og også testet kunnskapene dine litt. Til slutt får du ditt eget miljøninjabevis!

I tillegg kan du utforske den store utstillingen vår, for eksempel alle vanneksperimentene, dra på ekspedisjoner over og under vann eller leke med roboten vår. Her kan store og små kose seg sammen i timevis - og attpåtil få litt læring på kjøpet. Midt på sommeren!

Les mer om dagsprogrammet i vår kalender. Du får alle aktivitetene på inngangsbilletten.

Bakgrunn for Miljøninja-oppdraget
To somre på rad har små og store latt seg begeistre av «Vilde Vite og halemysteriet» på VilVite – en forestilling med drama, eksperimenter, sang og musikk og viktige budskap knyttet til overforbruk og forsøpling. 12 år gamle Vilde er levende opptatt av naturfag. Sammen med vennen, miljøninjaen Eco kjemper hun mot miljøsvin. Denne sommeren møter du temaene fra Vilde Vite-forestillingen på nye, spennende måter i Miljøninja-oppdraget.

VilVite sitt samfunnsoppdrag er å øke interessen for naturvitenskaplige fag, realfag og teknologi, og å inspirere flere unge til å utdanne seg i den retning. Vitensenteret tar også samfunnsansvar gjennom å øke bevissthet rundt viktige tema, inspirere til kreativitet og innovasjon, og dermed bidra til å legge grunnlag for å løse store utfordringer samfunnet vårt har foran seg. Både Norge og resten av verden trenger kreative og kloke hoder som kan løse dagens og morgendagens utfordringer.

Samarbeid
Vi kan tilby det nye sommerprogrammet takket være støtte fra Statoil, Kavlifondet og Sparebankstiftelsen SR-Bank.

VilVite har også inngått samarbeid med aktørene bak forestillingen Sustain, som ble vist under Festspillene 2017. Forestillingen tok for seg menneskets overforbruk, utnyttelse av naturen og utfordringene som følge av alle de uforutsette virkningene av plastens inntog i forbrukssamfunnet.

Foto: Tor Farstad (alle bilder i sak). 
Illustrasjon: Henchman & Goon

På miljøninjakurset kan du bruke kreativiteten din til å lage noe nytt i kampen mot miljøsvinene.

“Trygve”, din personlige assistent, hjelper deg underveis for å bli en miljøninja.

To ganger om dagen holder vi vitenshowet “Kurs 105 – Miljøsvinekamp 2.0”. Kan vi bekjempe miljøsvin med eksperimenter?

Mon tro om det er mulig å bekjempe miljøsvin med flammekraft?

I kampen mot miljøsvinene løser du en quiz om bærekraft - og får mange overraskende fakta.

Endelig, nå er alle passordene funnet! Det er tid for miljøninjabevis. Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: