SommerViten - forskereventyr for unge

Sommeren 2020 kan ungdom som skal begynne på 7. til 10. trinn i Bergen kommune løse forskeroppdrag. Velkommen til lærerike, inspirerende og gøye dager med nye venner! 

SommerViten 2020 med nødetatene i fokus
Hver dag under SommerViten byr på nye oppdrag. I år er temaet nødetatene, brann, politi og helse. Prøv deg som kriminaltekniker, biokjemiker, brannmann og designer. Siste dag blir en opplevelsesdag på VilVite med konkurranser og vitenshow.

SommerViten = en uke full av eksperimenter 

Delta på årets SommerViten og les mer om dette:

SommerViten 2020

Arrangør 
VilVite og Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett.

Hvem er SommerViten for?
Tilbudet er for unge som går på skole i Bergen kommune, og skal starte i 7.-10. trinn til høsten. 

Når
Velg mellom SommerViten kurs i uke 26 og uke 27. Kursene har likt innhold, og hvert kurs varer i én uke fra mandag – fredag.

Pris
SommerViten har en egenandel på kr 600,- (inkl. billettgebyr) pr deltaker. Resten av kursavgiften er dekket av Bergen kommune. 
Det er mulig å søke om gratis plass.

Påmelding

Uke 26

Uke 27

Har du spørsmål, ta kontakt med prosjektleder Camilla Larsen på e-post: cl@vilvite.no.

Les om kursdagene på SommerViten under.

SommerViten er både sosialt og lærerikt - og hver dag har et nytt tema. Alle deltakere får oppleve temadager i medisin (helse), politi (krim), brann, teknologi og design - og en felles avslutningsdag på VilVite med konkurranser og vitenshow.

Politidagen: Deltakerne får hjelpe kriminalteknisk avdeling ved Vest politidistrikt med å løse et mystisk dødsfall. Kan det være et drap? Ved hjelp av fingeravtrykk, håranalyse, flekkanalyse og blodtypeanalyse kan vi finne gjerningsmannen...

Branndagen: En dag om brann og eksplosjoner. Deltakerne får lære om brann og hvordan de slukker brann. Dette er dagen med lys- og røykeksperimenter.

Medisindagen: Deltagerne får prøve forskjellig medisinsk undersøkelsesutstyr.

Design- og teknologidagen: Her slippes kreativiteten løs og deltagerne lager en modell av sin egen oppfinnelse!

VilVite-dagen: Siste kursdagen er på vitensenteret. Det blir vitenshow og andre eksperimenter, tid til å sykle i Sentrifugalskapen, navigere i Havbyen og utforske utstillingene. Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: