AVLYST: SommerViten 2020 - en uke full av eksperimenter og moro

OPPDATERING: AVLYST SOMMEREN 2020 PÅ GRUNN AV KORONA-SITUASJONEN
Bli med og løs forskeroppdrag i sommer! Dette er for ungdom som skal begynne på 7. til 10. trinn. Velkommen til lærerike, inspirerende og gøye dager med nye venner! 

SommerViten 2020 med nødetatene i fokus
Hver dag under SommerViten byr på nye oppdrag. I år er temaet nødetatene, brann, politi og helse. Prøv deg som kriminaltekniker, biokjemiker, brannmann og designer! Siste dag blir en opplevelsesdag på VilVite med konkurranser og vitenshow.

Hvem er SommerViten for?
Tilbudet er for unge som går på skole i Bergen kommune og skal starte i 7.-10. trinn til høsten. 

Når
Velg mellom SommerViten kurs i uke 26 og uke 27. Kursene har likt innhold, og hvert kurs varer i én uke fra mandag – fredag.

Arrangør 
VilVite og Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett.

Pris
SommerViten har en egenandel på kr 600,- (inkl. billettgebyr) per deltaker. Resten av kursavgiften er dekket av Bergen kommune. 
Det er også mulig å søke om gratis plass.

Påmelding
OPPDATERING: AVLYST SOMMEREN 2020 PÅ GRUNN AV KORONA-SITUASJONEN. DE SOM ALT HAR MELDT SEG PÅ, FÅR REFUNDERT DELTAKERAVGIFTEN ETTER PÅSKE.

Vi har også tilbud til kurs i robotprogrammering i uke 33 og 41. Les mer om kurs i robotprogrammering.

Har du spørsmål, ta kontakt med prosjektleder Camilla Larsen på e-post: cl@vilvite.no.

SommerViten = en uke full av eksperimenter! Les om de enkelte kursdagene nedenfor og mer info her.

SommerViten er både sosialt og lærerikt - og hver dag har et nytt tema. Alle deltakere får oppleve temadager i medisin (helse), politi (krim), brann, teknologi og design - og en felles avslutningsdag på VilVite med konkurranser og vitenshow.

Politidagen: Deltakerne får hjelpe kriminalteknisk avdeling ved Vest politidistrikt med å løse et mystisk dødsfall. Kan det være et drap? Ved hjelp av fingeravtrykk, håranalyse, flekkanalyse og blodtypeanalyse kan vi finne gjerningsmannen...

Branndagen: En dag om brann og eksplosjoner. Deltakerne får lære om brann og hvordan de slukker brann. Dette er dagen med lys- og røykeksperimenter.

Medisindagen: Deltakerne får prøve forskjellig medisinsk undersøkelsesutstyr.

Design- og teknologidagen: Her slippes kreativiteten løs og deltakerne lager en modell av sin egen oppfinnelse!

VilVite-dagen: Siste kursdagen er på vitensenteret. Det blir vitenshow og andre eksperimenter, tid til å sykle i Sentrifugalskapen, teste VR og de andre utstillingene. Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: