Statsministeren åpnet "Oppdrag Havbyen"

Fredag 10. februar åpnet statsminister Erna Solberg og skoleelever fra Rolland skole vår nye opplevelse «Oppdrag Havbyen». 

10-årsjubileum
VilVite fyller 10 år i år. Med mål om stadig å være aktuell og innovativ, innviet vi den første utstillingsnyheten i jubileumsåret: «Oppdrag Havbyen».
 
Alle her vest har et forhold til havet. For mange er det en transportvei eller arbeidsplass, for andre er det forbundet med ferie og frisk seilas. Felles for de fleste er at vi ser på havet som et vakkert og dramatisk naturmiljø med rike naturgitte ressurser. Med vår nye opplevelse «Oppdrag Havbyen» setter VilVite søkelys på havet som en spennende arena for næringsutvikling, nå og i fremtiden.

Havet som ressurs og arena for næringsutvikling – «Det blå skiftet»
«Oppdrag Havbyen» er en simulator som lar deg utforske havets mange muligheter for næringsvirksomhet. Du styrer en hurtiggående båt med passasjerer rundt i vår virtuelle «havby» til moderne fartøy, oppdrettsanlegg, havgående drivhus, forskningsstasjon, en ferieby på en ombygd plattform og enda flere ‘stasjoner’. Her blir du kjent med ulike muligheter for utnytting og foredling av havets ressurser ved bruk av teknologi, og forhåpentlig setter vi fantasien i sving med tanke på nye og kreative måter å utnytte havet som ressurs. Slik tar vi med både skoleelever og folk flest inn i «Det blå skiftet».
 
Opplevelsen er utviklet i samarbeid mellom VilVite og PC-spill utvikleren Turbo Tape Games – og med støtte fra Stiftelsen Neptun og vår hovedsponsor Statoil. 

Den nye opplevelsen ble åpnet fredag 10. 2. kl. 11 med skoleelever og inviterte gjester til stede. Se film og bilder fra åpningen:

 

Elever fra Rolland skole forbereder seg til åpningen sammen med utvikler Nils Petter Hauan fra VilVite. 
Og slik kan det se ut mens fartøyet ditt er i full fart utover i havet.                                          


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: