Store nyheter på VilVite i høst

Illusjoner og VR, Kode og LEGO-festival, og egne kvelder kun for ungdomsskoleelever – dette er bare noen av høydepunktene i høst. Gled deg!

Høstprogrammet vårt blir en fin mix av store nyheter og gode tradisjoner. 

Nerdy Derby – til 8.9. 
Bygg din egen racerbil, test den på racerbanen og delta i Nerdy Derby! Her er det mye å lære mens du bygger bilen for å kjøre raskest mulig. Verkstedet er åpent hver dag ut august – deretter i helgene tom. 8. september. 

Fisken og plasten - fascinerende forestilling med viktig tema 7.-8.9.
Få med denne nydelige forestillingen som på en fascinerende og leken måte tar opp et alvorlig tema: plastforsøpling. Gjennom akrobatikk, lys-show, musikk og humor formidler artistene et viktig budskap om å ta vare på havet. Forestillingen blir også satt opp for barnehager 4.-6. september – da med et pedagogisk for- og etterarbeid. Tips gjerne barnehager om dette! 

Kode- og LEGO-festival 14.9.-13.10. 
Når ny læreplan innføres i 2020, skal alle barn lære programmering. I høst kan du bli kjent med koding og programmering gjennom ulike tilbud for ulike aldre i hele høstferien og i alle helger i en hel måned. Tradisjonen tro fyller vi også Skaperhagen med 1000-vis av LEGO-klosser. Kode- og LEGO-festivalen kan tilbys takket være vår sponsor Equinor Morgendagens Helter. 

Kick-off for FIRST LEGO League 15.-16.9. 
Den 14. september slippes årets FLL-oppdrag, og vi inviterer alle påmeldte lagt til Kick-off på VilVite. Mer info.

Illusjoner og VR – ny utstilling fra høstferien
Vi har spurt hva våre gjester ønsker seg akkurat nå? Mange, og spesielt ungdom, ønsker VR. Vi presenterer nå en ny utstilling der VR-installasjoner tar deg med på spennende – og skremmende – reiser… Utstillingen består også av en rekke andre installasjoner der sansene dine blir lurt av illusjoner. 

Kun for deg på ungdomsskolen!
De unge har talt: de vil ha VilVite helt for seg selv. En fredag i måneden åpner vi derfor dørene kun for ungdomsskole-elever. Høstens program blir: 20.9. Kodekveld, 18.10. VR-kveld og 15.11. Eksperiment-kveld. Info om billetter kommer snart. 

Skaperhagen 
Har du besøkt Skaperhagen i sommer? Den er fornyet med 10 installasjoner og flere verksteder. Aktivitetene stimulerer både fantasi og skaperglede, og Skaperhagen har blitt en av favorittene til gjestene våre.

Stort program – smart med årskort
Det blir enda flere nyheter i høst, før vi tradisjonen tro inviterer til Juleverksted i Juletreskogen i advent. Du får alt på inngangsbilletten. Med så mye på programmet, lønner det seg fort å kjøpe årskort.  

Utforsk også resten av vår store utstilling og få med deg vitenshow! Deltaljprogrammet er under utarbeiding.

Velkommen til læring gjennom lekende utforsking!

Åpningstider

(Med forbehold om endringer.)

Nerdy Derby: Bygg en bil og konkurrér på banen!

Fascinerende forestilling om fisken og plasten.

Kode- og LEGO-festival i en hel måned!Følg oss: