Ulsmåg Ultimate til finale i verdens største kunnskapsturnering

Flere hundre skolebarn var 11. november samlet i Bergen for å konkurrere om en plass i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League 2017. Ulsmåg Ultimate fra Ulsmåg skole ble Champions og sikret seg den ettertraktede finalebilletten.

Lørdag var det duket for regionale finaler i 19 forskjellige norske byer i FIRST LEGO League - verdens største kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Hele 315 lag presenterte sine løsningsforslag på årets problemstilling og ble vurdert etter kriteriene forskning, teknologi, robotkjøring, samarbeid og markedsføring. I Bergen stilte hele 23 lag og over 300 deltakere til start.

Årets tema heter Hydro Dynamics og handler om hvordan vi kan forbedre måten vi finner, bruker eller kvitter oss med vann på.

Skal representere Bergen
Etter beinharde finalerunder med presentasjoner og robotkamper var det Ulsmåg Ultimate som stakk av med sammenlagtseieren etter å ha kapret andreplassen i robotkonkurransen og imponert dommerne med sitt løsningsforslag i prosjektdelen av konkurransen. De realfagsglade deltakerne fra Ulsmåg består av tre jenter og ni gutter på 12 år. Ulsmåg Ultimate er dermed et av 20 norske lag som får æren av å representere Norge i den skandinaviske finalen i Statoil sine lokaler på Fornebu den 2. desember.

–  Det er inspirerende å se innsatsen Ulsmåg Ultimate og de andre lagene i Hordaland har lagt ned i sine løsningsforslag. Det er denne innsatsen kombinert med glød og læringsvilje som skaper talenter, og samfunnet er avhengig av disse kloke hodene for å løse fremtidens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil Morgendagens Helter.

Andre lag som imponerte i Bergen var RoboMech som vant robotkonkurransen og Holen Teknopraksis som vant teknologiprisen. Gode sammenlagt var også lagene Vossanerdene og Garnes Techno Builders, som deltok for aller første gang. Kjerneverdiprisen gikk samlet til tre lag fra Florvåg skole. (Se alle vinnerne nedenfor.)

Morgendagens ingeniører og forskere
FIRST LEGO League er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentprogram Morgendagens Helter. Formålet er å skape en arena hvor barn og unge kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag som matematikk og naturfag.

– Målet med FIRST LEGO League er å gi barn og unge gode lære- og mestringsopplevelser gjennom å kombinere lek og konkurranse med teknologi og realfag. Ved å vekke nysgjerrigheten allerede i ung alder håper vi å løfte frem noen av morgendagens teknologer, sier Instebø.

VilVite er lokal arrangør, andre lokale støttespillere for finalen i Bergen var Statoil, Fana Sparebank, Tekna og Handelshøyskolen BI, hvor konkurransen gikk av stabelen.

De 19 norske byene som arrangerte regionale finaler lørdag 11. november er: Agder, Alta, Bergen, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Hammerfest, Harstad, Helgeland, Kirkenes, Lillestrøm, Oslo, Romsdal, Salten, Sarpsborg, Sogn og Fjordane, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

Full oversikt over vinnere og plasseringer finnes på nettsiden www.hjernekraft.org.
Flere bilder: se VilVites Facebook og følg med her. 

Kategori Vinner
Champion Ulsmåg Ultimate

Robotkonkurransen 1. pris

 

RoboMech
Robotkonkurransen 2. pris Ulsmåg Ultimate
Prosjektprisen 1. pris Ulsmåg Ultimate
Prosjektprisen 2. pris Garnes Hydro Heroes
Teknologiprisen 1. pris Holen Techno Builders
Teknologiprisen 2. pris RoboMech
Markedsføringsprisen 1. pris daVinci 1
Markedsføringsprisen 2. pris Vossanerdane
Kjerneverdiprisen Tre lag fra Florvåg skole samlet


FIRST LEGO League:

  • Kunnskaps - og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, arrangert siden 2000.
  • Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter hvor Statoil støtter talenter innenfor idrett, kultur og utdanning.
  • Den skandinaviske finalen arrangeres i Statoil sine lokaler på Fornebu den 2. desember.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Årets tema heter Hydro Dynamics og handler om å utforske problemer innenfor det menneskelige vannkretsløp og hvordan vi kan forbedre måten mennesker finner, bruker eller kvitter oss med vann på.


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: