Velkommen til FIRST LEGO League 10.11.2018

På lørdag er det Bergens-finale i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge. Legg gjerne turen innom vår nabo Campus BI hvis du besøker oss i helgen. 

Da samles barn og unge fra Hordaland for å konkurrere om priser i FIRST LEGO League – verdens største kunnskaps- og teknologiturnering. Førsteprisen i den lokale turneringen gir en plass i den skandinaviske finalen senere i år. Under finalen vil blant annet regionens beste forskere, markedsførere og robotdesignere- og programmerere kåres. VilVite er lokal arrangør, og turneringen arrangeres på BI. 

For 10-16 år
FIRST LEGO League (FLL) er en teknologi- og kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Hele 353 norske lag deltar i de regionale turneringene som arrangeres i 22 byer i Norge. Årets oppdrag heter Into Orbit, og lagene skal løse en fysisk eller sosial utfordring som mennesker kan møte når de utforsker verdensrommet i lange perioder. Løsningen demonstreres blant annet med selvbygde lego-roboter.

– Lagene fra Bergen legger ned en utrolig innsats både på skolen og fritiden for å delta i den regionale finalen. Det blir spennende å se hvordan disse kloke hodene har brukt teknologi og forskning for å finne en løsning på et problem mennesker kan møte på i verdensrommet, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter, som er hovedsponsor til turneringen. 

I år kjemper hele 18 lag med nesten 300 deltakere fra Hordaland om priser i ulike kategorier, heder og ære og en plass i den skandinaviske finalen. Noen av lagene har deltatt i mange år, mens andre deltar for første gang. 

PROGRAM: (med forbehold om endringer)

STED: Handelshøyskolen BI – Campus Bergen

08:00   Dørene åpner. Lagene setter opp PIT-området sitt
09:15   Oppstilling til innmarsj til auditoriet     
09:25   Innmarsj
09:30   Åpning og velkommen i auditoriet
10:20   Turneringen starter
11:00 - ca 14:00 Utlevering av lunsjrett i kantinen
13:50   Kvartfinaler
14:15   Semifinaler
15:00   Premieutdeling

FAKTA:
Verdens største kunnskaps - og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10 - 16 år. Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. 

Over 14 000 deltakere fordelt på 900 lag deltar i Skandinavia, mens turneringen samler over 280 000 barn på verdensbasis.

I Skandinavia er turneringen et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning.

I Hordaland arrangeres turneringen av VilVite, også her i samarbeid med Equinor, i tillegg til Fana Sparebank, BI Bergen og Tekna, som alle satser på barn, unge, kunnskap og teknologi. 

Besøk www.hjernekraft.org for mer informasjon.Følg oss: