Vil du eksperimentere sammen med oss?

Nå kan du bli med å utforske naturvitenskapens spennende verden hjemme på kjøkkenet. Selv om VilVite er stengt, stopper ikke vår lidenskap for naturfag og eksperimenter. Bli med på kjøkkenkjemi!

Eksperimentene passer godt for dere som har barn som er hjemme nå, og som opplever at dagene blir vel lange. I hver episode gjør vi ulike eksperimenter som dere kan bli med og gjøre hjemme. I alle eksperimentene tar vi utgangspunkt i ting mange har på kjøkkenet – eller lett kan få fatt i – fordi det skal være gøy og enkelt å utforske naturvitenskap! 

Ny episode hver dag
Vi slipper en ny episode hver ukedag mellom kl. 10 og 12 på Facebook og på vår YouTube-kanal VilVite. Episodene lages og publiseres med forbehold om at alle holder seg friske :)

Følg oss gjerne på TikTok, her gjør vi også ulike eksperimenterer og har det gøy med naturvitenskap. Finner du oss på Instagram, kan du bli kjent med hva som skjer i kulissene på VilVite. I disse dager er vi i full gang med å bygge en ny og spennede utstilling: Hjernen og tarmen

Er du lærer eller elev?
Eksperiemntene kan godt benyttes som en del av undervisningen. Tips gjerne elevene dine eller din lærer!

En lekende gøy butikknyhet
Trenger du nye aktiviteter der hjemme? Siden VilVite har stengt nå, tilbyr butikken vår hjemlevering i Bergen i denne perioden. Vi har puslespill, terningsspill, hjernetrim, eksperiment-sett og mye annet som kan engasjere både små og store. Se hvordan du kan bestille her.

Episode 1
Klarer du å få rosiner til å danse? Eller lage din egen sky-maskin? Bli med når Caroline og Rune eksperimenterer!

Episode 2
Kan du tenne på røyken fra et stearinlys? Og hvordan lager du stigende vann? Bli med når Caroline og Rune eksperimenterer!


Episode 3
Hva er skvettent pepper? Og kan du lage en flyvende te-pose? Bli med når Caroline og Rune eksperimenterer!

 

Følg med på YouTube og Facebook – det kommer nye episoder hver dag.Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: