Flere nyheter i sommer!

Velkommen til en sommer full av oppdagelser, undring og lek for hele familien! Vi byr på flere nyheter og har åpent hver dag i hele sommer.

Vær obs på at du denne sommeren kan velge mellom formiddagsbillett og ettermiddagsbillett.

Kjøp billett

Ny utstilling og animasjonsfilm

  • Hjernen og tarmen – vår helt nye utstilling hvor du lærer om samspillet mellom tarmen og hjernen din, og hvordan det du spiser kan påvirke hvordan du tenker. 
  • Reisen til tarmen  en ny interaktiv animasjonsfilm hvor du lærer mer om det som skjer med maten du spiser.
     

Tenk at bakteriene du har i tarmen, kan gjøre deg både glad og trist!

Ser du signalene som sender meldinger mellom hjernen og tarmen?

Hva sier hjernen til tarmen?

En stor nyhet denne sommeren er utstillingen “Hjernen og tarmen”. Gå gjennom tarmtunellen og utforsk det dagsaktuelle temaet om dialogen mellom hjernen og tarmen! Her lærer du om hvordan maten du spiser kan påvirke tankene dine ved hjelp av de gode bakteriene i tarmen. Her er det kunnskap å hente for oss alle.

 

– Gjennom denne utstillingen formidler VilVite kunnskap fra banebrytende forskning som er viktig for å forstå for hvordan vår mentale og fysiske helse påvirkes av mat og miljø, sier Lars Leegaard Marøy, direktør på VilVite.

Kjøp billett

Ny animasjonsfilm: Reisen til tarmen

I forbindelse med vår nye utstilling har vi laget en ny animasjonsfilm hvor du lærer mer om det som skjer med maten du spiser. Her blir du kjent med Trygve og bakterievennene hans, som alle har viktige oppgaver inni tarmen.

Passer for: Fra ca 8 år
Animasjonsfilmen spilles hver dag i hele sommer. Se kalender for tider.​

Bli med på en spennende ekspedisjon i den interaktive animasjonsfilmen «Reisen til tarmen»

 

Bakteriene i tarmen er viktigere enn du tror! De produserer nemlig noen av signalstoffene som brukes til å sende signaler mellom nervecellene. 

 

Hva står på programmet?

Vi har åpent hver dag i hele sommer, og vi har mye gøy på programmet.

  • KjemiMagi med Farger: Opplev vitenshowet som tar deg med inn i en magiske kjemiverden, og byr på fascinerende eksperimenter i en rolig atmosfære. Passer for: Fra ca 5 år.
  • Reisen til tarmen  Bli kjent med Trygve og bakterievennene hans i vår nye interaktive animasjonsfilm. Passer for: Fra ca 8 år.
  • Bee-Bot - programmering for de yngste: Bee-Bot er en enkel liten robot som barna får programmere uten pc. Passer for: 4-8 år. 

Utforsk også den store utstillingen, som er full av aktiviteter og installasjoner som engasjerer alle: vanneksperimenter, roboter, illusjoner – og mye, mye mer.

– Åhhh…, hører vi fra barna i salen når kjøkkenkjemikeren eksperimenterer med farger.

Bee-Bot gir rom for lek og utforskning innen programmering.       

”Opphev” tyngdekraften når du sykler 360 grader, og kjenn G-kreftene på kroppen!

Billetter sommeren 2020

Nytt denne sommeren er at du velger mellom formiddagsbillett og ettermiddagsbillett. Utforsk hva som skjer i vår kalender og planlegg ditt besøk. For å holde god avstand mellom gjestene, tar vi i sommer mot færre gjester. Du kan velge mellom: 

  • Formiddagsbillett kl. 10.15-13.15 
  • Ettermiddagsbillett kl. 14.00-17.00

Tusen takk for at du kjøper billett på nett!

Vi oppfordrer alle til å kjøpe billett på forhånd, men vil ta i mot dropp-inn så langt det er plass. 

Kjøp billett

Har du årskort?
Du med årskort kan reservere plass nederst på billett-siden. Alle årskort kjøpt før og under korona-situasjonen vil få forlenget varighet. 

Obs: Kaféen til Søtt+Salt er åpen kl. 10-17 og utvider arealet til 2. etasje for å opprettholde god avstand. 

Smittevernstilltak

Som kunnskapsformidler er det viktig for oss at alle våre gjester har trygge og positive opplevelser. For å trygge både deg og våre ansatte, har vi på plass gode smittevernstiltak med vekt på hyppig renhold og mulighet for avstand mellom gjestegruppene. Både program og utstilling er tilpasset de nye retningslinjer denne sommeren. Og du, hvis du selv hoster, kom en annen dag :)

Det er enkelt å finne frem til VilVite enten du kommer til fots, med sykkel, bybanen, buss eller bil.

Noe du lurer på? Kontakt oss gjerne!Følg oss: