Garnes RoboRock vant FIRST LEGO League 2019

Garnes RoboRock fra Garnes skule gikk lørdag helt til topps og ble regional FIRST LEGO League Champion i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for unge. 25 lag med over 350 10-16-åringer deltok i turneringen i Bergen og imponerte et stort publikum! Se hvem som tok de ulike prisene i den regionale finalen 9. november.

Hele 925 lag fra 49 byer deltok lørdag i FIRST LEGO League-turneringer over hele Skandinavia. I Hordaland arrangerte VilVite den regionale FLL-finalen på Campus BI Bergen.

Forberedt CITY SHAPER i 8 uker
Årets oppdrag het CITY SHAPER, og lagene hadde forberedt seg i 8 uker. I prosjekt-delen skulle lagene utforske utfordringer i byer og bygder og finne innovative løsninger. De har også designet og programmert en LEGO MINDSTORMS-robot til å løse oppdrag på en robotbane. Lørdag presenterte lagene prosjekt, robot-teknologi og lagets kjerneverdier for dommere – i tillegg til å konkurrere på robotbanen. Se om alle prosjektene.

Søndag vil vi publisere flere bilder her og på VilVites Facebook. 

Vinnere
FIRST LEGO League Champion: Garnes RoboRock

Robotkonkurransen 1. plass: I might be wrong
Robotkonkurransen 2. plass: Robo Mech 2.0


Prosjektprisen 1. plass: Vossanerdane
Prosjektprisen 2. plass: Brick Boost

Nominerte: Brick Boost –  Garnes RoboRock – Florvåg City – Kolsbeinvik Montessori – Vossanerdane

Teknologiprisen 1. plass: Holen Teknopraksis
Teknologiprisen 2. plass:  Robo Mech 2.0

Nominerte: Paradis Lego Smashers – Holen Teknopraksis  – RoboMech 2.0 – Garnes RoboRock– Vossanerdane 

Kjerneverdiprisen: Davinci 2
Nominerte: Davinci 2 – Florvåg City – Skjold Ultimate – Florvikings – Garnes RoboRock

I tillegg vanket heder og ære og medaljer til alle lagene. Og den viktigste premien er nok alt deltakerne har lært og opplevd!

FIRST LEGO League Champion skal representere fylket vårt når vinnerne fra alle byene møtes til skandinaviske finalen i (FLL) i Roskilde den 30. november 2019.

Hederspris
I tillegg til de faste prisene, ble det delt ut en hederspris. I 2002 ble den første First Lego Leauge finalen avholdt i Bergen. Årets hederspris gikk til mannen som den gang etterlyste mer sprut i realfagsundervisningen og han mente at First Lego League-konseptet viste hvordan det kunne gjøres. Bjørn Laastad mottok hedersprisen for sin mangeårige innsats for FLL – i mange roller. Han har vært initiativtaker, far, veileder, frivillig, dommer, hoveddommer, støttespiller og prosjektleder. 

Mer om helgens turnering

Prosjektprisen 1. plass: Vossanerdane – Ungdomsklubb fra Voss

Robotkonkurransen 1. plass: I might be wrong – fra Lone skule. Foto: Veronika Stuksrud.Følg oss: