Vitensentrene i Norge – unike læringsarenaer

Rundtom i Norge finner du flere vitensentre som VilVite, som alle inspirerer barn og unge til interesse for naturfag, matematikk og teknologi. Gjennom interaktive utstillinger, skoleprogrammer, eksperimentverksteder, vitenshow og enda flere lærerike aktiviteter, engasjerer vitensentrene både barn og voksne.

De 10 regionale vitensentrene

Nordnorsk vitensenter, Tromsø

Store deler av utstillingen til verdens eneste vitensenter nord for polarsirkelen gjenspeiler nordområdenes natur, næringsliv og forskning. 
 

Vitensenteret i Trondheim

Vitensenteret er et regionalt vitensenter for Midt-Norge. Her kan hele familien løse problemer, forske på fenomener og lære om hvordan verden henger sammen. 

VilVite

VilVites faste utstilling har over 100 interaktive installasjoner du kan utforske. Det er både moro og lærerikt for store og små.  Opplev også temautstillinger, vitenshow, verksted mm. 
 

Jærmuseet

Jærmuseet er vitensenteret i Sørvest med Vitenfabrikken i Sandnes og Vitengarden på Nærbø. Opplev, delta og utforsk historie og vitenskap på en engasjerende måte!  

Vitensenteret Sørlandet

Her kan du løpe i hamsterhjul, eksperimentere med turbiner, spille Algebrakappløpet og ta en reise ut i verdensrommet, for å nevne noe. Vitensenteret ligger i Arendal.

DuVerden, Porsgrunn

DuVerden er et sjøfartsmuseum og vitensenter. I senterets astroamfi kan du bli med på reise i verdensrommet og besøke den internasjonale romstasjonen.  

Oslo Vitensenter

Oslo vitensenter er et unikt sted for å bygge helhetlig forståelse for naturvitenskap og teknologi, da det er en del av Norsk Teknisk Museum.
 

Vitensenteret Innlandet, Gjøvik

Vitensenteret Innlandet byr på fantasifulle og flotte miljøer fylt med aktiviteter og eksperimenter innen naturvitenskap, teknikk og matematikk.  

INSPIRIA science center

INSPIRIA i Sarpsborg er et opplevelsessenter for hele familien med fokus på kunnskap om matte, fysikk, helse, kjemi og astronomi.  Senteret har også et stort uteområde. 

 

Vitenparken

Vitenparken utvikler et grønt viten- og opplevelsessenter i hjertet av Campus Ås. Her skal du kunne oppleve fremtidens løsninger gjennom arrangement og utstillinger. 

 

 

 

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: