Forskerkurs i Øygarden

For deg som skal begynne på 7. til 10. trinn i Øygarden kommune høsten 2021. Bli med på en spennende uke fylt med nye opplevelser og gøye aktiviteter – både med og uten labbriller. Kurset er GRATIS for alle – så langt det er plass. Velg mellom uke 25 og 26.

Den blå planet. Tellus. Verden. Jordkloden. Den tredje planeten fra sola. Den eneste planeten i hele universet hvor vi vet at det finnes liv. 

På forskerkurs i Øygarden denne sommeren skal vi se nærmere på jordkloden og hva vi kan gjøre for å ta bedre vare på den. Stikkord er biomangfold, dyr, jordens ressurser, fornybar energi og redesign. Vi skal se på dette fra ulike vinkler og virkelig ha det gøy med eksperimenter og aktiviteter som vil få smil og latter til å boble.

Hva skjer på de ulike dagene?

Matdagen
Denne dagen handler om mat, og vi har med oss folkebevegelsen «Spis opp maten». Vi skal utforske og teste sansene våre, lære nyttige mattips og lage mat sammen.  

Biomangfold
Vi utforsker og blir kjent med verdens dyremangfold, både på land og i vann. Gjennom rebus og hodebry skal vi prøve å redde dyr som er i fare – kan vi klare det?

Redesign
Er du nysgjerrig på hvordan vi kan klare oss med mindre? Bli med til en øde øy og lær å lage nytt av gammelt. Vi tar frem sysaker, hammer, kniv og sag når vi lager nytt av gammelt.

Livets sirkel
Kan ditt søppel ha verdi for noen andre? På denne dagen vil vi fråtse i avfall og lære litt om hvordan avfall kan bli en ny verdi. Vi ser på prinsippene rundt sirkulær økonomi ved å gjøre eksperimenter og aktiviteter sammen.

Vår viktigste naturressurs - vann!
Dette vil være en dag hvor vi retter fokus mot vår viktigste naturressurs - vann! Vi vil utforske vannets egenskaper og lære å ta vare på havet gjennom ulike eksperimenter.
 

Praktisk informasjon

Hvor og når: Kursene er de samme begge ukene og holdes på
Spildepollen skule – uke 25
Tranevågen ungdomsskule – uke 26.  
Tid: Mandag til fredag, fra kl. 09.30 til ca. kl. 15.00. Oppmøte på den skolen der du har bestilt plass.
Egenandel: Kurset er GRATIS, og kursavgiften dekkes av Øygarden kommune. 
Påmeldingsfrist: 7 dager før kursstart – så langt det plass. 

Bestill uke 25

Bestill uke 26

Kjekt å vite om organiseringen av forskerkurs

Målet for forskerkursene er å gi barn og unge økt kunnskap og bedre forståelse i realfag, samt økt mestring i fagene – og glede over nye vennskap.

  • Forskerkurs i Øygarden har ulike temadager innen naturfag og teknologi.
  • Temadagene ledes av en fagperson, slik at barna får best mulig faglig veiledning.
  • Barna deles inn i grupper basert på alder. En gruppleder følger samme gruppe gjennom hele kurset. 

Vite mer? 

Hvis du ønsker mer informasjon om SommerViten, kan du sende en epost til Camilla Larsen cl@vilvite.no.


 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: