Sommerskole i bydelene

På oppdrag fra Bergen kommune arrangerer VilVite SommerViten som sommerskole på 5 ulike skoler i uke 31 og 32. Tilbudet er gratis til alle elever i Bergen kommune som skal starte i 7.-10. trinn til høsten, og dere velger selv hvor man vil delta. 

Dette blir en uke med mye gøy å gjøre og oppleve – både med og uten labbriller. Kurset er GRATIS for alle – så langt det er plass. (SommerViten i starten på sommerferien er fulltegnet.) Øygarden – se her!

Den blå planet. Tellus. Verden. Jordkloden. Den tredje planeten fra sola. Den eneste planeten i hele universet hvor vi vet at det finnes liv. 

På sommerskolen skal vi se nærmere på jordkloden og hva vi kan gjøre for å ta bedre vare på den. Stikkord er biomangfold, dyr, jordens ressurser, fornybar energi og redesign. Vi skal se på dette fra ulike vinkler og ha det gøy med eksperimenter og aktiviteter som vil få smil og latter til å boble. Og lære noe i tillegg. 

Her blir det arrangert sommerskole i år
Åsane: Åstveit skole
Arna: Garnes skule
Fyllingsdalen: Varden skole
Laksevåg: Kjøkkelvik skole
Fana: Kaland skole

Tilbudet er til alle elever i Bergen kommune, de trenger ikke å ha tilknytning til skolene hvor vi gjennomfører sommerskole. 

Hva skjer på de ulike dagene?

Matdagen
Denne dagen handler om mat, og vi har med oss folkebevegelsen «Spis opp maten». Vi skal utforske og teste sansene våre, lære nyttige mattips og lage mat sammen.  

Biomangfold
Vi utforsker og blir kjent med verdens dyremangfold, både på land og i vann. Gjennom rebus og hodebry skal vi prøve å redde dyr som er i fare – kan vi klare det?

Redesign
Er du nysgjerrig på hvordan vi kan klare oss med mindre? Bli med til en øde øy og lær å lage nytt av gammelt. Vi tar frem sysaker, hammer, kniv og sag når vi lager nytt av gammelt.

Livets sirkel
Kan ditt søppel ha verdi for noen andre? På denne dagen vil vi fråtse i avfall og lære litt om hvordan avfall kan bli en ny verdi. Vi ser på prinsippene rundt sirkulær økonomi ved å gjøre eksperimenter og aktiviteter sammen.

Vår viktigste naturressurs - vann!
Dette vil være en dag hvor vi retter fokus mot vår viktigste naturressurs - vann! Vi vil utforske vannets egenskaper og lære å ta vare på havet gjennom ulike eksperimenter.


Praktisk


Når: Velg mellom uke 31 og 32 (samme innhold/opplegg i begge uker). 
Tid: Hver dag, mand-fre fra kl. 9.30 til ca kl. 15.00. Oppmøte på skolen.
Egenandel: Kurset er GRATIS, kursavgiften dekkes av Bergen kommune. 
Påmeldingsfrist: innen 15 juni 2021. Førstemann til mølla!

Bestill
Velg sted og uke som passer best for deg. Det er kun mulig å melde på ett barn pr bestilling (søsken må melde seg på separat). 

Bestill her

Kjekt å vite om organisering av SommerViten – sommerskole
Målet for SommerViten og årets sommerskole er å gi barn og unge økt kunnskap og bedre forståelse i realfag, samt økt mestring i fagene – og glede over nye vennskap.

  • Sommerskolen har samme innhold som årets SommerViten på VilVite (arrangeres i uke 25 og 26).
  • SommerViten er et kurs med ulike temadager innen naturfag og teknologi.
  • Temadagene ledes av en fagperson, slik at barna får best mulig faglig veiledning.
  • Barna deles inn i grupper basert på alder. En gruppleder følger samme gruppe gjennom hele kurset. 
  • Oppmøte skjer hver dag utenfor skolen det er bestilt plass på.

Vite mer? 
Hvis du ønsker mer informasjon om om sommerskolen, kan du sende en epost til Camilla Larsen cl@vilvite.no.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: