SommerViten - en uke full av eksperimenter og mye moro 

For deg som skal begynne på 7. til 10. trinn i Bergen kommune høsten 2021. Bli med på spennende forskeroppdrag sammen med andre! SommerViten blir en uke fylt med nye opplevelser og gøye aktiviteter – både med og uten labbriller. Kurset er GRATIS for alle – så langt det er plass. Uke 25 og 26 er fullt, det er fortsatt plass i bydelene i uke 31 og 32. 

Den blå planet. Tellus. Verden. Jordkloden. Den tredje planeten fra sola. Den eneste planeten i hele universet hvor vi vet at det finnes liv. 

På SommerViten denne sommeren skal vi se nærmere på jordkloden og hva vi kan gjøre for å ta bedre vare på den. Stikkord er biomangfold, dyr, jordens ressurser, fornybar energi og redesign. Vi skal se på dette fra ulike vinkler og virkelig ha det gøy med eksperimenter og aktiviteter som vil få smil og latter til å boble.

NYHET! SommerViten – sommerskole i bydelene
På oppdrag fra Bergen kommune arrangerer VilVite SommerViten som sommerskole i 5 bydeler i uke 31 og 32. Dette tilbudet er også gratis og har samme innhold som SommerViten på VilVite i uke 25 og 26. Tilbudet er til alle elever i Bergen kommune. Se hvor det er mulig å delta i bydelene og les mer som sommerskole her.

Bestill SommerViten 

Få en smakebit på hva som skjer på SommerViten – klikk på bildet under og  Se/hør video!


Hva skjer på de ulike dagene?

Matdagen
Denne dagen handler om mat, og vi har med oss folkebevegelsen «Spis opp maten». Vi skal utforske og teste sansene våre, lære nyttige mattips og lage mat sammen.  

Biomangfold
Vi utforsker og blir kjent med verdens dyremangfold, både på land og i vann. Gjennom rebus og hodebry skal vi prøve å redde dyr som er i fare – kan vi klare det?

Redesign
Er du nysgjerrig på hvordan vi kan klare oss med mindre? Bli med til en øde øy og lær å lage nytt av gammelt. Vi tar frem sysaker, hammer, kniv og sag når vi lager nytt av gammelt.

Livets sirkel
Kan ditt søppel ha verdi for noen andre? På denne dagen vil vi fråtse i avfall og lære litt om hvordan avfall kan bli en ny verdi. Vi ser på prinsippene rundt sirkulær økonomi ved å gjøre eksperimenter og aktiviteter sammen.

Vår viktigste naturressurs - vann!
Dette vil være en dag hvor vi retter fokus mot vår viktigste naturressurs - vann! Vi vil utforske vannets egenskaper og lære å ta vare på havet gjennom ulike eksperimenter.
 

Praktisk informasjon

Hvor og når: Kursene holdes på VilVite i uke 25 og 26 (fullt) og i bydelene i uke 31 og 32 (samme innhold/opplegg alle uker). 
Tid: Mandag til fredag, fra kl. 09.30 til ca. kl. 15.00. Oppmøte på VilVite eller den skolen du har bestilt plass på.
Egenandel: Kurset er GRATIS, og kursavgiften dekkes av Bergen kommune. 
Påmeldingsfrist: Innen 1. juni 2021 – så langt det plass. 

Ønsker du å skrive ut en plakat som du kan henge opp på skolen? Du finner den her: 

Plakat SommerViten

VilVite arrangerer SommerViten på vegne av Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett. 

På SommerViten vil du lære nye ting gjennom latter, glede, kjekke aktiviteter og eksperimenter – vi sikker på at du vil huske det du lærer! Du vil bli utfordret, få pirret din nysgjerrighet og ha det skikkelig moro.

Bestill her

Kjekt å vite om organiseringen av SommerViten

Målet for SommerViten er å gi barn og unge økt kunnskap og bedre forståelse i realfag, samt økt mestring i fagene – og glede over nye vennskap.

  • SommerViten er et kurs med ulike temadager innen naturfag og teknologi.
  • Temadagene ledes av en fagperson, slik at barna får best mulig faglig veiledning.
  • Barna deles inn i grupper basert på alder. En gruppleder følger samme gruppe gjennom hele kurset. 
  • Oppmøte skjer hver dag utenfor VilVite eller på den valgte skolen.

Vite mer? 

Hvis du ønsker mer informasjon om SommerViten, kan du sende en epost til Camilla Larsen cl@vilvite.no.

SommerViten = en uke full av eksperimenter, gøy læring og nye vennskap!

Sosialt: Få nye venner på din egen alder og fra andre skoler. Hvis du vil, kan du også komme på gruppe sammen med andre du kjenner. 

Redesign: Slipp kreativiteten løs og lag noe nytt av noe gammelt!

Økt fokus: Hvordan kan vi bidra til å ta vare på jorden vår?

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: