Aktivitet

Aktivitetsløype​ med leken læring og Stolpejakten

VilVite og idrettslaget Varegg vil gjennom Stolpejakten tilby en leken og lærerik byvandring i Bergen sentrum. VilVite har laget spennende oppgaver og aktiviteter til seks utvalgte stolper i nærheten av VilVite. Hvem i familien vil du utfordre til å bli med?

Passer for: Familier med barn ca. 6 – 12 år.
Varighet: ca. 2 timer

Slik gjør du det:

  1. Last ned Stolpejakten-appen 
  2. Finn kartet som heter: Bergen Sentrum Kart #3/Nygårdshøyden/Parken
  3. De seks stolpene som er del av VilVite sin aktivitetsløype finner du på stolpenummer 40, 41, 42, 44, 45 og 52 ​
  4. På de utvalgte stolpene finner du oppgaver og aktiviteter. Ved å løse alle oppgavene kommer du frem til et løsningsord
  5. Send inn løsningsordet og bli med i konkurransen om å vinne gavekort fra VilVite
  6. Ha det gøy!


Oppgaver og konkurranse

Svaret på oppgaven vil gi deg nummeret til plasseringen av en bokstav i alfabetet. Når dere har gjennomført alle oppgavene, sitter dere igjen med seks bokstaver som dere skal sette sammen til ett ord. Ordet sender dere inn til oss, og om det riktig, er dere med i trekningen av gavekort hos VilVite. ​Send inn løsningsordet til konkurranse@vilvite.no

Aktiviteter

Noen av stolpene har en aktivitet som kan gjøres utenom oppgaven, enten som konkurranse mot hverandre eller som gruppe som helhet. Aktiviteten er ikke en del av hovedaktiviteten og konkurransen, men vi vet at ved å bevege oss, så sirkulere blodet bedre og mer oksygen kommer til blodcellene i kroppen og hjernen. Så kanskje blir oppgaven enklere å løse hvis man beveger seg litt?

VilVite på Stolpejakten i helgene

​Vi står med VilVite-sykkelen vår ved Stolpejakten i Nygårdsparken lørdag og søndag kl. 12-14. Der kan du blant annet få være med på ulike lekbaserte kunnskapsaktiviteter. Men du kan utføre Stolpejakten når som helst, selv om vi ikke er tilstede. 

Send inn løsningsordet

Send løsningsordet til konkurranse@vilvite.no sammen med telefonnummeret ditt, så er du med i trekningen om å vinne gavekort. (mail og telefonnummer slettes etter trekningen.)

Lagt ut: 06.05.2021

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: