Aktivitet

Det vakre nordlyset

Synet av nordlys eller «aurora borealis» som danser over himmelen en klar vinterkveld, er noe av det mest spektakulære og imponerende skuet naturen har å by på. Med en fantastisk variasjon av farger, former og bevegelser skiller nordlyset seg fra alle andre lysfenomener. Bli med og lær mer om nordlyset og om Kristian Birkeland. Han var den første i verden som forstod at det er Solen som er kilden til dette vakre lysfenomenet.

Passer for: fra ca 8 år
Varighet: ca 20-25 min

Det er ikke mange av dem som en gang har fått et glimt av nordlyset, som ikke har latt seg berøre – synet kan etterlate seg livsvarige minner. I dag kan vi varsle når det blir nordlys ved å overvåke Solen. Selv i Bergen kan en ganske ofte oppleve nordlys.

Kom og hør solfysiker Pål Brekke fra Norsk Romsenter. Brekke har også jobbet ved NASA i seks år. Han vil vise flotte filmer og animasjoner under foredraget. Du vil også få lære hvordan du kan ta egne bilder av nordlyset. 

Denne presentasjonen kan du oppleve 12. og 13. januar 2019 kl. 14. Pål Brekke holder også presentasjon om den historiske Månelandingen kl. 13 samme dager. 

Brekke har nylig kommet med bok om nordlys – du kan lese om den bl.a. på NAROM sine sider.

Du får alt på inngangsbilletten – så langt det er plass. Se også resten av programmet samme dag: 

Program

 

Lagt ut: 13.12.2018

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: