Aktivitet

Kode- og LEGO®-festivalen 2019

Velkommen til Kode- og LEGO®-festivalen 2019! Nå kan du bli kjent med koding og programmering gjennom ulike aktiviteter for ulike aldre. Tradisjonen tro fyller vi også Skaperhagen med 1000-vis av LEGO-klosser. Kode- og LEGO-festivalen 2019 er sponset av Equinor Morgendagens Helter.

Passer for: Alle
Varighet: 14. september - 13. oktober 2019. Aktiviteter varierer ukedag/helg.

Bygg Barnas drømmeby!
Store LEGO-bord med 1000-vis av klosser fra Danmark står klare for byggmestre i alle aldre i hele perioden. Kom og la fantasi og skaperglede få utløp – og bli inspirert av hva andre bygger! Hver dag får kreative nybygg plass i Barnas drømmeby. De yngste barna kan bygge med DUPLO og MAXI-klosser. LEGO-bordene er åpne i hele åpningstiden vår. 

Prøv programmering og LEGO-teknikk
I helger og høstferieukene kan dere også delta på ulike verksteder og prøve ulike former for koding og programmering. Programmet varierer uke/helg. 

  • Bee-Bot og KUBO – enkle roboter som barn får kode uten pc. Dette er en fin introduksjon til programmering for de yngste. Bee-Bot for ca 4-8, KUBO for ca 4-10 år. 
  • LEGO® Education WeDo – byggesett som gir barna mulighet til å utforske og lære gjennom lek. Passer fra ca 7 år. Dropp-inn. 
  • LEGO® Mindstorms® EV3 – verktøy som gir barna mulighet til å bygge og programmere egne roboter for å lære koding og programmering m.m. Passer fra ca 10 år. Dropp-inn.
  • LittleBits –  elektroniske byggeklosser for å lage kule oppfinnelser. Fra 10 år eller 8 år i følge med voksen. Eget verksted med påmelding når du kommer. 
  • Robotprogrammering – kurs i høstferien. Info og påmelding. Fullt!
  • LEGO® Technic byr på utfordringer for erfarne LEGO-byggmestere. Med elementer som fungerende hjuloppheng kan barn bygge en rekke ulike kjøretøy med funksjoner fra virkelighetens verden. Dropp-inn. 

Lær å kode med RoboMech – og få tips til FLL!
RoboMech er et lokalt FLL-lag som har deltatt på turneringer en rekke ganger og som flere ganger har vunnet den regionale finalen i FIRST® LEGO® League (FLL). Under Kode- og LEGO-festivalen møter du tidligere RoboMech-deltakere på VilVite søndager kl. 13.30-16.00. De vil lære deg å programmere EV3 Roboter og vise hvordan du kan bruke sensorer. Benytt også anledningen til å få tips og triks hvis du skal delta i årets FLL. 

Enda mer på programmet
Utforsk utstillingene vår og la deg underholde på vitenshowet Kule eksperimenter! 

Program og tider varierer uke/helg og i høstferieukene 40 og 41. Se tider de enkelte dager:

Kalender

Billett og årskort
Alle aktiviteter er inkludert i billetten. Har du lyst til å besøke Kode og LEGO-festivalen flere ganger, kan det være lurt å kjøpe et årskort. På det tredje besøket, er kortet tjent inn.

Årskort

Lagt ut: 05.09.2019

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: