Aktivitet

Barnas kodefestival på VilVite

Koding er hovedtema på VilVite i helgen. Kom og bli kjent med koding og se hvor gøy det er! Alle aktiviteter er gratis denne helgen – også inngang – takket være vårt samarbeid med Equinor Morgendagens Helter.

Passer for: fra 4 år
Varighet: Hele dagen

Vi har mye på programmet lørdag 15. og søndag 16. september kl. 10-17 – både koding, verksteder og litt av det faste programmet med vitenshow. Programmet passer for barn fra 4 år og oppover. 

Gratis inngang!

Takket være vår samarbeidspartner Equinor Morgendagens Helter, er det gratis inngang i helgen. Denne helgen vil adgangskortet gjelde i 2 timer. 
 

Aktiviteter

Koding er gøy! Vi har mange aktiviteter som foregår hele dagen, slik at alle kan få med seg det de ønsker i løpet av 2 timer.
Åpent med drop in fra 10-17.

Koding/programmering

Velkommen til programmering for alle fra 4 år og oppover. Alt gjøres på en leken måte for at barnet skal finne glede og lyst til å programmere selv.

WeDo: for de yngste 4-6 år.
Barnas første møte med teknologi. Her får barna bygge sine egne modeller og blir samtidig kjent med med både teknologi og robotprogrammering.

BieBot: for de yngste 4-6 år.
Møt bien Bodil (BieBot) og vennene hennes. Sammen kan dere gå på en programmert oppdagelsesferd på leting etter blomster. 

LEGO Mindstorms EV3 roboter: fra 8 år
Kom og bygg, programmer og styr LEGO roboter på en smart, rask og morsom måte som f. eks å få roboten til å kjøre, gå, kaste og rotere.

Micro:bit: fra 10 år.
Bli kjent med Micro:bit - datamaskinen i miniformat som du kan programmere, tilpasse og kontrollere. Her kan barnas digitale ideer komme til liv!

Bygg med LEGO eller elektroniske byggeklosser

Å bygge er gøy og bygge med elektroniske byggeklosser er enda gøyere. På dette verkstedet får de yngste møte elektronikk og programmering på deres nivå. Velg mellom:

- LEGO- og Duplo-bygging: for de yngste
- LEGO-teknikk: fra 6 år
- LittleBits: fra 8 år
 

Lær om robotprogrammering av FIRST LEGO League-vinnere

FIRST LEGO League er en konkurranse og turnering i skolen for ungdommer i alderen 10-16. Konkurransen kombinerer forskning, markedsføring og programmering. I helgen kommer vinnerne av FIRST LEGO Leauge, RoboMech (2016). De holder drop-inn verksted hvor du lærer litt om LEGO Mindstorms og får prøve å kjøre robotene. Passer for barn ca 10 - 16 år. 
 

Opplev også

kl. 1000-1700: Utforsk utstillingen med nærmere 100 installasjoner og aktiviteter. 
kl. 1200, 1400 og 1600: Vitenshow: Noe av ingenting – om vaktuum i verdensrommet. 
kl. 1100, 1300 og 1600: En virtuell reise i verdensrommet – og du kan være med å bestemme hvor vi drar.

Lagt ut: 10.09.2018

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: