Aktivitet

Månelandingen

I 2019 er det femti år siden mennesket tok sine første skritt på månen. Bli med og lær mer om Apollo-programmet og opplev den dramatiske oppskytingen av verdens største rakett på nytt.

Passer for: fra ca 8 år
Varighet: ca 20-25 min

En hel verden fulgte med da Neil Armstrong og Buzz Aldrin i 1969 tok de første skrittene på Månen, noe som var en milepæl innen utforskingen av verdensrommet. Over 400 000 mennesker jobbet på Apollo-programmet for å få mennesker til Månen, og senere utviklet NASA romfergen som ble brukt til å sende opp romteleskopet Hubble og byggingen av romstasjonen.

Teknologien som NASA utviklet for å gjennomføre Apolloprogrammet, romfergen og romstasjonen førte også til at vår egen hverdag er blitt mye bedre og mer bekvem. Mye av teknologien i biler, fly og mobiltelefoner kommer fra romteknologi. Dette viser at satsing på utforsking av rommet også kommer samfunnet til gode.

Møt solfysiker Pål Brekke fra Norsk Romsenter og hør denne spennende historien. Brekke har selv jobbet ved NASA i seks år.

Denne presentasjonen kan du oppleve 12. og 13. januar 2019 kl. 13. Pål Brekke holder også presentasjon om det vakre nordlyset kl. 14 samme dager. 

Du får alt på inngangsbilletten – så langt det er plass. Se også hva mer vi har på programmet samme dag: 

Program

Lagt ut: 13.12.2018

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: