Teknokvariet

Utforsk en oljeinstallasjon 850 meter under havet.

Hva kan du gjøre her?

Ta kontroll over en ROV, en undervannsrobot, og utfør 3 ulike oppdrag på kortest mulig tid. Nede under havoverflaten er det mørkt så du må være forsiktig hvor du kjører. Dette er presisjonsarbeid. Sett deg godt til rette ved spakene.

Hva handler Teknokvariet om?

Mange oljefelt har store installasjoner direkte på havbunnen for produksjon av olje og gass. Disse må inspiseres og vedlikeholdes ved hjelp av roboter. Teknokvariet viser hvordan et slik oppdrag kan være.

I virkeligheten

En ROV (Remotely Operated Vehicle) er et fjernstyrt robotkjøretøy som er spesialtilpasset til oppgavene den skal gjøre under vannet. I tillegg kan en ROV utstyres med spesielle verktøy som lar den jobbe mer effektivt eller for å kunne utføre spesifikke oppdrag uten å kjøpe ny robot.

Hvem jobber med dette?

Mekanikere
Ingeniører
Sivilingeniører
Serviceingeniører

Fagutdanning
Undervannsindustrien foretrekker faglært arbeidskraft og ansetter lærlinger i forskjellige disipliner, som for eksempel mekanikk, hydraulikk, elektro og automasjon. Fagarbeidere jobber i verksteder, på anlegg og på fartøyer som installerer og opererer undervannutstyr over hele verden.

Ingeniørutdanningen Undervannsteknologi – drift og vedlikehold ved Høgskolen i Bergen har spesialisering innen undervannsteknologi. Det treårige studiet gir en innføring i planlegging, drift og vedlikehold av alt som defineres som havbunnsinstallasjoner.
 

Samarbeidspartnere

Teknokvariet er støttet av og utviklet i samarbeid med NCE Subsea og flere av organisasjonens medlemmer.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: