Prosjekt Fantasi

Prosjekt Fantasi er en utstilling med barnas egne oppfinnelser. 10 geniale oppfinnelser har blitt en unik utstilling med installasjoner bygd på barnas ideer. Kom og bli inspirert!

Utstillingen er et resultat av en nasjonal ide- og oppfinnerkonkurranse “Prosjekt Fantasi”. Konkurransen inviterte barn og ungdom til å bruke fantasien og skape framtidens oppfinnelser. Juryen fikk inn over 2400 idéer fra hele Norge. De 10 beste, morsomste og mest spennende idéene ble bygget og har turnert til vitensentre over hele landet. Nå er utstillingen endelig tilbake der det hele startet – på VilVite! 

Unike problemstillinger med kreative løsninger 
Kan et helt vanlig lekeapparat bli til en fantastisk oppfinnelse? Kan vi lage strøm av en lyd? Hva skal vi med en CO2-gomler, og hva i all verden er en prompinator? Dette er fire av spørsmålene som barna var opptatt av – og fant en løsning på. Nå kan du oppleve oppfinnelsene og få et blikk inn i morgendagens løsninger på dagens utfordringer.

«Disse oppfinnerne tenker nytt om framtiden og bruker kreativitet i sine forslag til morgendagens løsninger. Målet med Prosjekt Fantasi er å løfte interessen for realfag og vise at det ikke finnes en nedre aldersgrense for de beste ideene. Den aldersgrensen viser de unge oppfinnerne at ikke eksisterer» 
Henrik Øines Habberstad, Equinor.

Velkommen til utstillingen Prosjekt Fantasi! 
La deg inspirere av barnas kreative og geniale ideer og oppfinnelser!

Konkurransen ble arrangert i samarbeid mellom VilVite, Equinor Morgendagens Helter og fire andre norske vitensentre: Oslo vitensenter på Norsk Teknisk Museum, Vitensenteret i Trondheim, Nordnorsk Vitensenter og Vitenfabrikken på Jærmuseet.

Det finnes en Prompinator i verden og den er på VilVite. Spørsmålet er: hva skal vi gjøre med kuprompen i verden? Test selv og finn en (mulig) løsning.

Kan en dumpedisse være noe annet enn en leke? Kan en dumpedisse lage strøm? Mulighetene er mange - og ekstra gøy sammen med en venn.

En blindestokk som "ser"? Tenk, så mye enklere hverdagen hadde blitt om blindestokken kunne fortelle noe om omgivelsene? 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: