Værstudio

Prøv deg som værpresentatør og se deg på TV etterpå!

Værstudio

Hva kan du gjøre her?

Her kan du melde været i Bergen akkurat som værmelderne på TV. Deretter kan du hente videoen fra nettet og vise den til familie og venner.

Hva handler Værstudio om?

I Værstudioet kan du lage din egen TV-værmelding i samme type studio som brukes på TV. Ta på deg ditt beste ansikt og smil til kamera.

I virkeligheten

Vi er alle opptatt av været, enten fordi vi skal planlegge fjelltur eller en komplisert operasjon på oljefeltet i Nordsjøen. Derfor tilbys værmeldinger døgnet rundt og med ulik detaljeringsgrad. Værmeldinger er ferskvare, de skifter fort.

Værstudio har en grønn vegg som du stiller deg foran. Denne grønne veggen fjernes av kameraene og byttes ut med grafikk av været. Værmelderne ser bare en grønn vegg bak seg og på en skjerm foran seg ser de TV-bildet som går ut til alle TV-ene.

Denne teknikken brukes også på film, f.eks. når Frodo i Ringenes Herre skal kjempe mot et stort monster som ikke finnes i virkeligheten, eller Thor Heyerdahl står på en flåte midt i Stillehavet.

Yrkesretninger

Du kan jobbe som værpresentatør på TV. Ønsker du å studere til meteorolog, kan du ta studier ved enten Universitetet i Bergen eller Universitetet i Oslo.

Virksomheter

Storm GEO
Meteorologisk institutt 
NRK 
TV 2

Samarbeidspartnere

Værstudio er blitt til med midler fra Visjon Vest, Sparebanken Vests allmennyttige fond og utviklet i samerbeid med Storm Weather Center.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: