Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan VilVite, Bergen Vitensenter as, samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Vi er opptatt av å ivareta ditt personvern. Dine personopplysninger skal være trygge hos oss uavhengig av hvilken plattform du deler dem på. All behandling av personopplysninger skal skje i samsvar med norsk lov.

Personvernerklæringen oppdateres fortløpende. Sist oppdatert 18.09.2018

1. Behandlingsansvarlig
VilVite, representert ved daglig leder, er ansvarlig for vår behandling av personopplysninger. 

Kontaktopplysninger til den behandlingsansvarlige:

VilVite, Bergen Vitensenter as (heretter VilVite)
Thormøhlens gate 51, 5006 Bergen
55 59 45 00
Org.nr.: 989 005 049

2. Formål med innsamling av personopplysninger
Vi samler og behandler opplysninger for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. Vi kan også benytte opplysningene for å kunne gi deg relevant informasjon, tilbud og service via hjemmeside og e-post. Vi benytter adferdshistorikk og -mønster til å utbedre arkitektur og design på nettsiden.

  1. Opplysninger som samles inn

Informasjon vi samler inn kan være fornavn, etternavn, e-post, telefonnummer, ip-adresse, postadresse, kjøpshistorikk og historikk i forbindelse med nyhetsbrev o.l., samt foto og video.

4. Innsamling av personopplysninger
Vi lagrer personopplysninger som gis i forbindelse med:

  • Kjøp av billetter og gavekort via nettside
  • Kjøp av årskort 
  • Forespørsler og bestillinger vedrørende skole- og barnehagebesøk, bursdag, kurs, aktiviteter og arrangementer
  • Påmelding til nyhetsbrev
  • Andre henvendelser via elektroniske kanaler
  • Bruk av cookies våre nettsider. Les mer om dette lenger nede i personvernerklæringen 
  • Registrering av besøk, kunde, leverandør og samarbeidspartnere
  • Bruk av utstillingen
  • Bruk av våre apper


5. Behandling av opplysninger om deg
Vi bruker opplysningene til: 

  • Svare snarlig på henvendelser via elektroniske kanaler
  • Levere tjenester i hht din bestilling 
  • Relevant innhold og reklame, samt måle og analysere effekt
  • Forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Det er veldig viktig for oss å sikre at du kan handle trygt via våre elektroniske kanaler. Derfor gjør vi hva vi kan for å forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Vi bruker flere typer data for å gjenkjenne regelbrudd og svindelforsøk, blant annet IP-adresser og informasjonskapsler.
     

6. Hvem behandler dine opplysninger?
Det er flere selskaper som bidrar med å behandle personopplysninger for VilVite. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger i henhold til databehandleravtaler mellom dem og oss. Dette gjelder: 

Apility AS – Buster AB – Ebru – Keyteq – Google – MailChimp – QuestBack – TicketCo – Stripe – Vipps

  1. Informasjonskapsler (cookies)

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i å få informasjonskapsler lagret i nettleseren din.
Vi bruker cookies for å gi deg bedre tjenester. Noen cookies er nødvendige for funksjonaliteten på nettsidene, mens andre blir brukt til å forbedre ytelsen og brukeropplevelsen.

Du kan avstå fra å samtykke til lagring av informasjonskapsler, men det kan føre til at nettsidene ikke fungerer som normalt. Du kan lese mer om cookies og hvordan du bruker dem på www.aboutcookies.org eller ved å klikke på Hjelp i nettleseren din.

NB: Informasjonskapslene blir ikke knyttet til deg som enkeltperson.
En ip-adresse er definert som personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Imidlertid benytter VilVite Google Analytics sin funksjon for å anonymisere ip-adressen før informasjonen blir lagret. Derfor kan ikke den lagrede ip-adressen bli brukt for å identifisere en enkelt bruker.

vilvite.no lagrer følgende informasjonskapsler i nettleseren din:

Navn Leverandør Formål Utløpstid
_ga www.vilvite.no Inneholder en unik nøkkel som benyttes til å generere statistikk for hvordan brukeren benytter seg av nettstedet. To år
_gid www.vilvite.no Inneholder en unik nøkkel som benyttes til å generere statistikk for hvordan brukeren benytter seg av nettstedet. 24 timer
PHPSESSID www.vilvite.no Inneholder en unik nøkkel som webserver bruker for å kunne lagre forskjellige “states” mot brukeren, samt å kunne knytte interne lagrede data mot brukeren ved innlogging, skjemaer etc. Ett år
_hjIncludedInSample www.vilvite.no Leveres av programvaren Hotjar som brukes til varmekart for besøkssporing. Cookien definerer om besøkende skal inkluderes i statistikken Ett år

Listen over informasjonskapsler oppdateres årlig og ble sist oppdatert 18.09.2018.

8. Statistikkformål
Gjennom webanalyse samler vi uidentifiserbare opplysninger om besøkende på vilvite.no.no for å utarbeide statistikk, slik at vi kan lage et brukervennlig nettsted. Vi kan ikke spore opplysningene dine tilbake til den enkelte bruker. Alle data blir anonymiserte og slått sammen, og blir ikke individuelt behandlet. Om du ikke ønsker å bidra til statistikken, kan du reservere deg mot dette hos Google: Reservering mot google analytics

VilVite bruker statistikkverktøyet Google Analytics. Verktøyet bruker cookies for å analysere hvordan våre brukere benytter seg av nettsidene våre. Dataene som blir generert av cookien, inkludert ip-adressen din, blir sendt til Google og lagret på servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern. Informasjonen om trafikk på våre nettsider lagres i Google Analytics i 56 måneder. 

VilVite samler data fra bestillinger og besøk for statistikkformål. Vi har egne rutiner for sletting, anonymisering og tilgangsstyring slik at VilVite ikke oppbevarer personopplysninger lengre enn nødvendig for formål de var samlet inn for. 

9. Registrertes rettigheter 

Innsyn
Du har rett til å få informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler og hvordan vi behandler dem. Henvendelser rettes til post@vilvite.no

Retting og sletting
Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende. I noen situasjoner kan du også be oss slette opplysninger om deg.

VilVite sletter personopplysninger når de ikke lenger er nødvendige for å oppfylle det formålet de ble innhentet for. Det betyr at så lenge du benytter noen av våre tjenester, lagrer vi nødvendige opplysninger om deg. 

Klageadgang
Vi er opptatt av å ivareta ditt personvern, og vi tilstreber å følge reglene rundt dette. Dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven, håper vi at du vil kontakte oss!

Dersom du ikke er fornøyd med måten vi behandler personopplysninger eller mener at vi bryter personvernregelverket, har du rett til å klage til Datatilsynet. Du finner mer informasjon om hvordan du skal gå frem for å klage på www.datatilsynet.no.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: