Skole og barnehage

Fallskjermverkstedet

L

Hvor finner vi fallskjermer i naturen og hvordan fungerer de? Elevene får i oppdrag å lage hver sin fallskjerm som de tester underveis. Tilslutt samles vi i andre etasje, slipper alle fallskjermene samtidig og ser hvordan de svever.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 1 time 15 min
Målgruppe: 1.-2. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Lage gjenstander som kan bevege seg ved hjelp av vann eller luft, og samtale om hvordan de virker.

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning
Anbefalt for- og etterarbeid: lærerark

Bestill

Lagt ut: 06.10.2016

Læringsprogrammet avsluttes med at elevene tester ut fallskjermene.

Nyheter skole og barnehage

Vil du ha VilVite til din skole?

Vi søker to skoler som vil prøve vårt nye oppsøkende tilbud fra «VilVite på hjul». Da stiller vi med vitenshow, utstilling og læringsprogram – til en «VilVite-dag» ved skolen. Se hvilke tema du kan velge blant og meld tilbake nå. 

Tid for koding i uke 48-49

Vi er med på Kodetimen. I uke 48 og 49 har vi økt antall plasser på våre kodeprogrammer. Læringsprogrammene fokuserer på forståelse og ferdigheter innen enkel programmering. Her er det lære ved å gjøre – og programmere underveis!

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Følg oss: