Oppdrag Bee-bot

Hvordan skal bien nå frem til blomstene? Elevene programmerer en liten bie-robot ved hjelp av enkle kommandoer.
 • Fagområde: Matematikk
 • Tidspunkt: tirsdag og onsdag
 • Antall: Inntil 30 elever
 • Varighet: 60 min
 • Målgruppe: 1.-2. trinn
 • Viktig info om dette programmet

  Frem til 2. november tilbyr vi dette læringsprogrammet som en del av vårt utkjøringsprogram VilVite til din skole.

  Les mer

  Hva skjer i dette læringstilbudet?

  Læringsprogrammet fokuserer på å få forståelse for og ferdigheter innen enkel programmering av Bee-Bot, en liten bie-robot.

  Elevene jobber med å tenke sekvenser, repetere sekvenser og lage en plan slik at bien utfører et oppdrag. Elevene jobber i grupper, og skal programmere bien sammen. Gruppene bestemmer biens vei ved at bie-bot programmeres til stegvis å gå frem, gå tilbake eller snu seg 90 grader den ene eller andre veien. Målet kan f. eks være å nå frem til en bikube eller en blomst.

   

  Tilknytning til læreplan

  Opplæringens verdigrunnlag: Skaperglede, engasjement og utforskertrang
  Skolen skal la elevene utfolde skaperglede, engasjement og utforskertrang, og la dem få erfaring med å se muligheter og omsette ideer til handling.

  Matematikk: Kompetansemål
  Lage og følgje reglar og trinnvise instruksjonar i leik og spel.

  Lærers rolle

  Her kommer en lenke til lærers rolle. Formidler leder elevene gjennom programmet, lærer kan bli bedt om å delta på noen enkle demonstrasjoner for klassen.

  Nyheter skole og barnehage

  Vil du vite hva et virus er?

  Vi har hjemmekontor, har hatt hjemmeskole, og vi savner å gi hverandre en god klem. En liten mikroorganisme har spredd seg i samfunnet og nesten fullstendig tatt over livene våre. Så hva er egentlig virus? Og hvordan gjør de oss syke?

  Gode tips til barnehagene

  Vi ser mange kreative og gode løsninger for den nye hverdagen i barnehagene nå. Mens vi savner dere her på VilVite, har vi samlet noen tips til aktiviteter dere kan gjøre sammen med barna i vår. Og så gleder vi oss til å se dere igjen til høsten!

  Påmeldingen til FIRST LEGO League er åpnet

  Nå kan du melde på lag til årets FIRST® LEGO® League (FLL) – verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge fra 10 til 16 år. Både skolelag og fritidslag kan delta. Turneringen går av stabelen 7. november i år. 

  Følg oss: