Skole og barnehage

Rakettfabrikken

L

Hvordan får vi egentlig til å skyte ut raketter? Elevene lager hver sin egen papirrakett hvor de bestemmer form og plassering av vingene. Til slutt skyter vi opp rakettene med trykkluft ved hjelp av en sykkelpumpe.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: 30
Varighet: 75 min
Trinn: 3.-4. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål
Utforske fenomener knyttet til luft og lyd, beskrive observasjonene og foreslå forklaringer.

Forberedelser
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt for- og etterarbeid: for- og etterarbeid til bruk i klassen.

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

Etter at elevene har laget raketten sin, prøver vi ulike utskytingsvinkler og måler lengder. Vi samtaler om hvordan rakettene virker, og sammenligner de forskjellige løsningene.

Nyheter skole og barnehage

Spenningsekspedisjonen - bestill til høsten!

BKK tar samfunnsansvar og inviterer 9. og 10. klassinger til læringsprogrammet BKK-Spenningsekspedisjonen på VilVite. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Biene kommer

Til høsten kan førskolebarn delta på vårt nyeste læringsprogram: Biene kommer. Her skal barna programmere en liten bie-robot, noe som vekker nysgjerrighet og mestringsfølelse!

NYHET! Nå kan du bestille læringstilbud for hele neste skoleår

Nå tilbyr vi for første gang muligheten til å bestille læringsprogram for et helt skoleår frem i tid. Da kan lærerne planlegge bedre, bestille tidligere og slik sikre plass også på de mest etterspurte programmene. 

Følg oss: