Skole og barnehage

Stjernebilder

L

Elevene lærer om stjernbilder i VilVites digitale planetarium. Vi betrakter stjernehimmelen og ser på vestlige og samiske stjerebilder. Elevene får gode tips om hvordan de kan finne vei mellom stjernebilder. Vi ser særlig på Orion og alle de spennende objekter i dette tegnet.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 45 min
Målgruppe: 3.-4. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Gjenkjenne og utpeke noen stjernebilder og gjengi og samtale om myter og sagn knyttet til stjernehimmelen og nordlys i samisk og norsk tradisjon.

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning 
Anbefalt for- og etterarbeid: til lærer

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

Elevene får oppleve en digital stjernehimmel i VilVites mobile planetarium

Nyheter skole og barnehage

Vil du ha VilVite til din skole?

Vi søker to skoler som vil prøve vårt nye oppsøkende tilbud fra «VilVite på hjul». Da stiller vi med vitenshow, utstilling og læringsprogram – til en «VilVite-dag» ved skolen. Se hvilke tema du kan velge blant og meld tilbake nå. 

Tid for koding i uke 48-49

Vi er med på Kodetimen. I uke 48 og 49 har vi økt antall plasser på våre kodeprogrammer. Læringsprogrammene fokuserer på forståelse og ferdigheter innen enkel programmering. Her er det lære ved å gjøre – og programmere underveis!

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Følg oss: