Skole og barnehage

Stjernebilder

L

Elevene lærer om stjernbilder i VilVites digitale planetarium. Vi betrakter stjernehimmelen og ser på vestlige og samiske stjerebilder. Elevene får gode tips om hvordan de kan finne vei mellom stjernebilder. Vi ser særlig på Orion og alle de spennende objekter i dette tegnet.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 45 min
Trinn: 3.-4. trinn

Klikk på bestill for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for neste semester kan bestilles fra medio november og april.

Kompetansemål 

Gjenkjenne og utpeke noen stjernebilder og gjengi og samtale om myter og sagn knyttet til stjernehimmelen og nordlys i samisk og norsk tradisjon.

Forberedelser 

Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning 
Anbefalt for- og etterarbeid: til lærer

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

Elevene får oppleve en digital stjernehimmel i VilVites mobile planetarium

Nyheter skole og barnehage

SFO på VilVite i vinterferien

SFO kan komme til VilVite i vinterferien for utforsking og opplevelser i utstillingen. Dette er en populær opplevelse for SFO som vil gjøre noe kjekt!

Yrkesfagenes år 2018

Kunnskapsdepartementet har satt i gang en kampanje som skal gi både bedrifter, unge og foresatte innsikt om yrkesfag og arbeidsliv, og øke antall lærebedrifter og læreplasser.
VilVite tilbyr læringsprogram som passer yrkesfag og bidrar dermed til å fremme fokus på yrkesfag i tråd i med målsettingen til Kunnskapsdepartementet. 

 

Maritim realfagskveld 22. mars 2018

Hva vil du bli? Hva skal du velge? Hvilke muligheter finnes der ute? Maritime Bergen og VilVite samarbeider sammen med en rekke bedrifter og skoler, for å hjelpe deg å besvare disse spørsmålene.

Følg oss: