Skole og barnehage

Lys i hus

L

Elevene lager elektriske koblinger i miniatyrhus slik at det blir lys i huset. Elevene jobber i små grupper med stor tilgang på ledninger og pærer, som gir mange forskjellige koblinger. Programmet har skiftet navn fra Elektroverkstedet.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 60 min
Målgruppe: 5.-7. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Planlegge, lage og teste enkle produkter som gjør bruk av elektrisk energi, og reklamere for ferdig framstilt produkt.

Forberedelser: 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt for- og etterarbeid: elevark for forarbeid og elevark for etterarbeid.

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

Gjennom samarbeid lærer elevene å parallellkoble og å teste disse. De bruker LED med forskjellige farger og får bruke koblingsbrett som også brukes profesjonelt i bedrifter.
Elevene lager elektriske koblinger i miniatyrhus for å få lys i huset.

Nyheter skole og barnehage

Vil du ha VilVite til din skole?

Vi søker to skoler som vil prøve vårt nye oppsøkende tilbud fra «VilVite på hjul». Da stiller vi med vitenshow, utstilling og læringsprogram – til en «VilVite-dag» ved skolen. Se hvilke tema du kan velge blant og meld tilbake nå. 

Tid for koding i uke 48-49

Vi er med på Kodetimen. I uke 48 og 49 har vi økt antall plasser på våre kodeprogrammer. Læringsprogrammene fokuserer på forståelse og ferdigheter innen enkel programmering. Her er det lære ved å gjøre – og programmere underveis!

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Følg oss: