Skole og barnehage

Lys i hus

L

Elevene lager elektriske koblinger i miniatyrhus slik at det blir lys i huset. Elevene jobber i små grupper med stor tilgang på ledninger og pærer, som gir mange forskjellige koblinger. Programmet har skiftet navn fra Elektroverkstedet.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 60 min
Målgruppe: 5.-7. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Planlegge, lage og teste enkle produkter som gjør bruk av elektrisk energi, og reklamere for ferdig framstilt produkt.

Forberedelser: 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt for- og etterarbeid: elevark for forarbeid og elevark for etterarbeid.

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

Gjennom samarbeid lærer elevene å parallellkoble og å teste disse. De bruker LED med forskjellige farger og får bruke koblingsbrett som også brukes profesjonelt i bedrifter.
Elevene lager elektriske koblinger i miniatyrhus for å få lys i huset.

Nyheter skole og barnehage

Metamorfose - et sommerfuglshow

Metamorfose er en musikalsk og visuell historie for 4-åringer (født 2014), hvor vi følger sitronsommerfuglens liv gjennom skygge-  og dukketeater. Oppleves 25.-27. september.

NYHET! Inspirasjonskurs "Plast, bruk og kast"

Dette er et todagerskurs for deg som jobber med barnehagebarn og skal hjelpe deg med å komme i gang med bærekraft i barnehagen. Kursdager: 14. nov. 2018 og 13. feb.2019. 

Spenningsekspedisjonen - bestill for høsten!

BKK tar samfunnsansvar og inviterer 9. og 10. klassinger til læringsprogrammet BKK-Spenningsekspedisjonen på VilVite. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Følg oss: