Skole og barnehage

LEGO Mindstorms NXT eller EV3 introkurs (5.-7. trinn)

L

Kurset gir en grunnleggende opplæring i programmering av LEGO Mindstorms NXT eller EV3 . Målet er å øke klassens kompetanse i bruk av utstyret. Elevene jobber parvis med å løse problemstillinger av ulik vanskelighetsgrad.

Fag / fagområde: Matematikk og naturfag
Ukedager: Høst: torsdag. Vår: fredag.
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 120 min
Trinn: 5.-7. trinn

Klikk på bestill for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for neste semester kan bestilles fra medio november og april.  

VIKTIG : Det er mulig å velge kurs i EV3 i steden for  NXT. Hvis dere ønsker EV3 må dette oppgis som kommenter under "Annet" i bestillingen. Det er en robot per par.

Kompetansemål

- Bruke digitale hjelpemidler til å registrere, bearbeide og publisere data fra eksperimentelt arbeid og feltarbeid (Naturfag). 
- Velge passende måleredskaper og gjøre praktiske målinger i forbindelse med dagligliv og teknologi, og vurdere resultatene ut fra presisjon og måleusikkerhet (Matematikk).

Forberedelser 

Viktig informasjon til lærer: Lærerveiledning.

Forarbeid: Finn frem og bli kjent med skolens legoutstyr. Det er en fordel om elevene kan bygge en grunnrobot, men det er ingen forutsetning for programmet. 

Etterarbeid 

Ta skolens LEGO-utstyr i bruk. La gjerne elevene benytte brukerveiledning som omfatter det klassen lærte på VilVite: NXT eller EV3.

Tips 

Ønsker du at klassen skal delta på utfordringen for First Lego League? 
Følg med på http://hjernekraft.org/ 

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

Nyheter skole og barnehage

Proteinsyntesen - en oppbyggende nyhet

Erfaringsmessig er proteinsyntesen en prosess som er vanskelig å forklare og forstå. Nå har våre formidlere utviklet et helt nytt program, som levendegjør prosessen og viser sammenhengen mellom DNA, mRNA, tRNA, aminosyre og protein.

Bestill vårens læringstilbud

VilVite tilbyr til enhver tid rundt 60 ulike læringstilbud for barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Alle læringstilbudene er knyttet til læreplanen eller rammeplan for barnehagen. Velkommen til realfagsglede og læring!

Bli med på Kodetimen

I år er VilVite med på Kodetimen i uke 49, og i den forbindelse tilbyr vi ekstra plasser på våre program innenfor koding.

Følg oss: