Vitenskapet - vitenshow på nett

Velkommen til nytt digitalt og interaktivt show fra VilVite! Vi inviterer til spennende forsøk rett inn i ditt eget klasserom. Tør dine elever å ta steget inn i Vitenskapet? Gratis tilbud til alle skoler i Vestland.
Bestill VilViteMer: For- og etterarbeid
 • Tidspunkt: fredag
 • Varighet: 60 min
 • Målgruppe: 5.-7. trinn , 3.-4. trinn
 • Hva skjer i dette læringstilbudet?

  Bli med inn i Vitenskapet og opplev morsomme eksperimenter direkte fra VilVite! Sammen ser vi nærmere på luft og gasser. Hva er egentlig en gass? Og hva består luften rundt oss av? Kan vi se luft? Faseoverganger blir vist gjennom visuelle eksperimenter. Så klart blir det flammer og smell også!

  Elever kan chatte med formidler underveis. Showet varer i ca. 30 minutter, og etter showet får dere 20 minutter til å chatte med oss.

  Alle læringsprogram på VilVite har tilgjengelig for- og etterarbeid til elevene dine. Nå er dette for- og etterarbeidet i ny form: som artikler og aktiviteter på VilViteMer.
  VilViteMer: For- og etterarbeid

  Tilknytning til læreplan

  Naturfag: kompetansemål etter 4. trinn
  - undre seg, stille spørsmål og lage hypoteser og utforske disse for å finne svar  
  - utforske og beskrive hvordan noen stoffer kan endre seg når de blandes med andre stoffer  

  Naturfag: kompetansemål etter 7. trinn
  - stille spørsmål og lage hypoteser om naturfaglige fenomener, identifisere variabler og samle data for å finne svar  
  - utforske faseoverganger og kjemiske reaksjoner og beskrive hva som kjennetegner dem  

  Praktisk informasjon

  Vitenskapet er et gratis tilbud til alle skoler i Vestland Fylke. Du trenger ingen avtalekode for å bestille dette tilbudet. 

  Showet sendes som en «unlisted livestream» på VilVites YouTubekanal. Det betyr at showet kun kan sees av de som har fått tilsendt en egen lenke og at videoen ikke kan søkes etter på YouTube. Lenken til showet sendes ut når livesendingen begynner, ca. 15 minutter før showstart. 

  For å få tilgang til videoen når du trykker på lenken, og for å kunne kommentere underveis, må man logge på med en YouTube/Google-konto (gmail) på forhånd. Om du ikke har konto, eller ikke ønsker å bruke din egen kan du låne en av oss. Videoen med showet blir slettet fra YouTube i etterkant av showet. 

  Tekniker på VilVite er tilgjengelig 15 min før sending og kan hjelpe med pålogging eller andre tekniske utfordringer dersom det skulle dukke opp noen.

  Nyheter skole og barnehage

  Vi besøker barnehager med Ballongbaluba

  Vi er i gang med vårens tilbud til førskolebarna og reiser ut til barnehagene med Ballongbaluba. 

  Ny ressursside til skole og barnehage

  Den nye ressurssiden VilViteMer er for alle som vil vite enda mer om naturvitenskap!

  Suksess med digitalt kodetilbud - nå får også 9. trinn delta

  Over 1300 elever har deltatt på digital kodeundervisning fra VilVite høsten 2020, og nå kan også 9. trinn bestille «Kodekraft», som er et gratis, digitalt læringstilbud i programmering til ungdomsskoler i Vestland og deler av Møre og Romsdal. 

  Følg oss: