Skole og barnehage

Ole Bulls regneverden

L

Elevene møter oppgaver som knyttes til musiker og multimillionæren Ole Bull, og med så mye penger gjaldt det for ham å holde styr på matematikken. Gjennom praktiske oppgaver setter vi fokus på regning i hverdagen med det formål å skape undring og nysgjerrighet.

Fag / fagområde: Matematikk
Ukedager: Høst: tirsdag og onsdag. Vår: torsdag.
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 45 min
Trinn: 5.-7. trinn

Klikk på bestill for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for neste semester kan bestilles fra medio november og april.  

Kompetansemål 

- Finne informasjon i tekster eller praktiske sammenhenger, stille opp og beregne fremgangsmåter, vurdere resultat og presentere og diskutere løsningen. 
- Analysere egenskaper ved to- og tredimensjonale figurer og beskrive fysiske gjenstander innen dagligliv og teknologi ved hjelp av geometriske begreper. 

Forberedelser 

Informasjon til lærer: lærerveiledning.

Forslag til forarbeid: bli kjent med Ole Bull. Bruk ulike læremidler, f. eks her er et faktaark til lærer.

Forslag til etterarbeid: presentasjon med oppgave til elevene.

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

Nyheter skole og barnehage

Proteinsyntesen - en oppbyggende nyhet

Erfaringsmessig er proteinsyntesen en prosess som er vanskelig å forklare og forstå. Nå har våre formidlere utviklet et helt nytt program, som levendegjør prosessen og viser sammenhengen mellom DNA, mRNA, tRNA, aminosyre og protein.

Bestill vårens læringstilbud

VilVite tilbyr til enhver tid rundt 60 ulike læringstilbud for barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Alle læringstilbudene er knyttet til læreplanen eller rammeplan for barnehagen. Velkommen til realfagsglede og læring!

Bli med på Kodetimen

I år er VilVite med på Kodetimen i uke 49, og i den forbindelse tilbyr vi ekstra plasser på våre program innenfor koding.

Følg oss: