Skole og barnehage

Oppfinnerverksted med littleBits

L

Nyhet høsten 2017. Elevene jobber sammen to eller tre med en kreativ oppgave. De bruker littleBits som er elektroniske byggeklosser. De skal lage noe av klossene de får utlevert, og kan også bruke papp og enkle materialer. Elevene presenterer til slutt det de har laget.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 75 min
Trinn: 5.-7. trinn

Klikk på bestill for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for neste semester kan bestilles fra medio november og april.  

Sentralt i læringsprogrammet er bruk av littleBits. Littlebits er enkle og brukervennlige elektroniske byggeklosser. Med littleBits kan du lage elektronikk på samme måte som du med LEGO kan bygge hus eller andre konstruksjoner. Hensikten er å motivere og oppfordre barn og unge til å lage noe de finner opp selv, samtidig som de lærer litt om hvordan alt det elektroniske vi omgir oss med virker. Les om læringskonseptet littleBits på deres hjemmeside http://littlebits.cc/  

Kompetansemål 
Planlegge, lage og teste enkle produkter som gjør bruk av elektrisk energi, og reklamere for ferdig framstilt produkt.

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt for- og etterarbeid: forslag til lærer

Bestill

Lagt ut: 05.04.2017

Nyheter skole og barnehage

Biene kommer

Nå kan førskolebarn delta på vårt nyeste læringsprogram: Biene kommer. 

Læring i interaktive utstillinger

Jobber du på et vitensenter, eller ønsker du å bruke metodikk fra vitensentre i arbeidet ditt? I samarbeid med VilVite tilbyr nå HVL en videreutdanning for vitensenteransatte og andre som ønsker å bruke vitensentermetodikk på egen arbeidsplass. 

Spenningsekspedisjonen - ledige plasser i vår

Spenningsekspedisjonen er vårt mest besøkte program. Vi har ennå ledige plasser denne våren. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Følg oss: