Skole og barnehage

Solsystemet

L

Elevene lærer om planetene i solsystemet i VilVites digitale planetarium. Sammen ser vi på månefaser, natt og dag. Vi besøker planetene; samtaler om deres kjenentegn og hvordan det ville være å bo der. Elevene får se solsystemet fra utsiden, planetenes bevegelser rundt solen og hvor små vi er i forhold til det store universet.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag + fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 45 min
Målgruppe: 5.-7. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Bruke animasjoner og andre modeller til å beskrive planetenes og månens bevegelser, og forklare hvordan årstider og månefaser oppstår.

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt forarbeid- og etterarbeid: Til lærer

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

I VilVites digitale, mobile planetarium får elevene blant annet se solsystemet fra utsiden,
Klassen får se og lærer om månefaser, dag og natt.

Nyheter skole og barnehage

Metamorfose - et sommerfuglshow

Metamorfose er en musikalsk og visuell historie for 4-åringer (født 2014), hvor vi følger sitronsommerfuglens liv gjennom skygge-  og dukketeater. Oppleves 25.-27. september.

NYHET! Inspirasjonskurs "Plast, bruk og kast"

Dette er et todagerskurs for deg som jobber med barnehagebarn og skal hjelpe deg med å komme i gang med bærekraft i barnehagen. Kursdager: 14. nov. 2018 og 13. feb.2019. 

Spenningsekspedisjonen - bestill for høsten!

BKK tar samfunnsansvar og inviterer 9. og 10. klassinger til læringsprogrammet BKK-Spenningsekspedisjonen på VilVite. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Følg oss: