Skole og barnehage

Solsystemet

L

Elevene lærer om planetene i solsystemet i VilVites digitale planetarium. Sammen ser vi på månefaser, natt og dag. Vi besøker planetene; samtaler om deres kjenentegn og hvordan det ville være å bo der. Elevene får se solsystemet fra utsiden, planetenes bevegelser rundt solen og hvor små vi er i forhold til det store universet.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag + fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 45 min
Målgruppe: 5.-7. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Bruke animasjoner og andre modeller til å beskrive planetenes og månens bevegelser, og forklare hvordan årstider og månefaser oppstår.

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt forarbeid- og etterarbeid: Til lærer

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

I VilVites digitale, mobile planetarium får elevene blant annet se solsystemet fra utsiden,
Klassen får se og lærer om månefaser, dag og natt.

Nyheter skole og barnehage

Vil du ha VilVite til din skole?

Vi søker to skoler som vil prøve vårt nye oppsøkende tilbud fra «VilVite på hjul». Da stiller vi med vitenshow, utstilling og læringsprogram – til en «VilVite-dag» ved skolen. Se hvilke tema du kan velge blant og meld tilbake nå. 

Tid for koding i uke 48-49

Vi er med på Kodetimen. I uke 48 og 49 har vi økt antall plasser på våre kodeprogrammer. Læringsprogrammene fokuserer på forståelse og ferdigheter innen enkel programmering. Her er det lære ved å gjøre – og programmere underveis!

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Følg oss: