Skole og barnehage

Solsystemet

L

Elevene lærer om planetene i solsystemet i VilVites digitale planetarium. Sammen ser vi på månefaser, natt og dag. Vi besøker planetene; samtaler om deres kjenentegn og hvordan det ville være å bo der. Elevene får se solsystemet fra utsiden, planetenes bevegelser rundt solen og hvor små vi er i forhold til det store universet.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 45 min
Trinn: 5.-7. trinn

Klikk på bestill for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for neste semester kan bestilles fra medio november og april.

Kompetansemål 

Bruke animasjoner og andre modeller til å beskrive planetenes og månens bevegelser, og forklare hvordan årstider og månefaser oppstår.

Forberedelser 

Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt forarbeid- og etterarbeid: Til lærer

Bestill

Lagt ut: 20.10.2016

I VilVites digitale, mobile planetarium får elevene blant annet se solsystemet fra utsiden,
Klassen får se og lærer om månefaser, dag og natt.

Nyheter skole og barnehage

SFO på VilVite i vinterferien

SFO kan komme til VilVite i vinterferien for utforsking og opplevelser i utstillingen. Dette er en populær opplevelse for SFO som vil gjøre noe kjekt!

Yrkesfagenes år 2018

Kunnskapsdepartementet har satt i gang en kampanje som skal gi både bedrifter, unge og foresatte innsikt om yrkesfag og arbeidsliv, og øke antall lærebedrifter og læreplasser.
VilVite tilbyr læringsprogram som passer yrkesfag og bidrar dermed til å fremme fokus på yrkesfag i tråd i med målsettingen til Kunnskapsdepartementet. 

 

Maritim realfagskveld 22. mars 2018

Hva vil du bli? Hva skal du velge? Hvilke muligheter finnes der ute? Maritime Bergen og VilVite samarbeider sammen med en rekke bedrifter og skoler, for å hjelpe deg å besvare disse spørsmålene.

Følg oss: