super:bit-oppdrag

Programmeringskurs i micro:bit for elever på 6. trinn. Lærere som har vært med på lærerkurs i super:bit kan melde på klassen sin.
Bestill
 • Fagområder: Matematikk , Samfunnsfag , Naturfag
 • Tidspunkt: tirsdag - torsdag
 • Varighet: 2 timer
 • Målgruppe: 5.-7. trinn
 • Hva er super:bit?

  På oppdrag fra Utdanningsdirektoratet koordinerer Vitensenterforeningen en del av satsingen i Den teknologiske skolesekken for å styrke programmeringskompetansen i skolen. Sammen med NRK og Lær Kidsa Koding vil Vitensenterforeningen lære barn og unge programmering både i skolen og i kodeklubber på fritiden. Den nye satsingen kalles super:bit.

  Meld deg på til lærerkurs i super:bit og få et klassesett med utstyr til din skole her.
  Før du kan kommer med klassen din på super:bit-oppdrag på VilVite må du ha vært med på super:bit-lærerkurs. Merk: super:bit er et landsdekkende prosjekt som er uavhengig av Bergen kommunes micro:bit-satsing. Det er derfor ikke mulig å delta om dere kun har deltatt på micro:bit-kurs i regi av Bergen kommune.

  Mer informasjon om super:bit her.

  Hva skjer i dette læringstilbudet?

  Elevene på 6. trinn løser problemer og bruker nøkkelbegreper og arbeidsmåter fra den algoritmiske tenkeren. Verktøyet vi bruker for å løse oppdrag i en smartby er den lille datamaskinen micro:bit. Vi ønsker aktive lærere og elever som bruker kroppen og sansene for å lære. Oppdragene legger opp til å teste, prøve og mestre sammen.

  Forberedelser
  For- og etterarbeid finner du på super:bit sin egen hjemmeside.

  Bestilling

  Vi trenger din bestilling senest 3 uker før ønsket dato for besøk. Velg mellom kl. 09.30-11.30 og kl. 11.50-13.50. Legg gjerne inn tid til å utforske utstillingen på egenhånd før eller etter programmet; dere kan være så lenge dere ønsker innenfor åpningstiden kl. 9-15. Husk å bestille matpakkerom hvor dere kan spise medbrakt mat, og oppgi om du har elever som bruker rullestol. Dersom ingen av tidspunktene passer, ta kontakt med bestilling på bestilling@vilvite.no. 

  OBS: Transport innenfor 2 Skyss-soner til/fra VilVite er gratis ved bruk av offentlig transport. Skoler i Bergen kommune kan benytte kulturbilletten. For skoler i andre kommuner sender vi Skyss-billett til klassen i forkant av besøket. Benytter/avtaler klassen annen transport, må dette merkes ved bestilling.

  Bestilling av transport: 
  1. Ved bestilling til VilVite, oppgir lærer antall elever og lærere som skal hit. 
  2. VilVite sender Skyss Bedrift-kort til skolen i posten.
  3. Gruppen benytter kortet til å reise gratis til/fra VilVite. 
  4. NB: Hvis dere er flere enn 15 som skal reise, må lærer melde fra til Skyss minst 24 timer før reisen her: 
  https://www.skyss.no/Verdt-a-vite/Nyttig-informasjon-/Gruppereiser/
  5. Skyss-kort sendes tilbake til VilVite etter hjemkomst.

  Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider for skoleprogrammet på VilVite. 

  Bruk avtalekode DTS1001 ved bestilling.

  VilVite tilbyr også skoleprogrammet til skoler i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og skoler i Hordaland med lang reisevei. VilVite vil da reise ut til skolene etter avtale. Dette gjelder også skoler i Hordaland utenfor 1 Skyss-sone. Ta kontakt ved å sende epost til dts@vilvite.no

  Spørsmål? 

  Spørsmål om bestilling/besøk: tlf. 55 59 45 46 (man-fre kl. 09-15) eller send e-post til bestilling@vilvite.no
  Andre spørsmål: ta kontakt med Anne Mæland, tlf. 41687616, eller send e-post dts@vilvite.no

  Nyheter skole og barnehage

  Knekker programmeringskoden med Kodekraft!

  Så langt har over 500 elever i 10. klasse lært å programmere gjennom læringstilbudet Kodekraft på VilVite. Noe for dine elever?

  Kurs i undervisning for evnerike barn - på nett

  Det er mange evnerike barn i Norge, så mange at det er svært sannsynlig at du som lærer hver dag har kontakt med barn som faller innenfor denne kategorien. 14. oktober tilbyr VilVite et kurs som hjelper deg å identifisere og tilrettelegge undervisningen for disse barna.

  Kodekraft - nyhet til 10. trinn

  Et nytt gratis læringsprogram med navnet Kodekraft skal bidra til at elever lærer om teknologi og programmering før de begynner på videregående skole.

  – Vi ønsker å skape økt realfagsglede blant ungdom gjennom praktisk programmering, sier prosjektleder Anne Mæland fra VilVite.

  Følg oss: