super:bit-oppdrag

Programmeringskurs i micro:bit for elever på 6. trinn. Lærere som har vært med på lærerkurs i super:bit kan melde på klassen sin.
Bestill
 • Fagområder: Tverrfaglig
 • Tidspunkt: tirsdag - torsdag
 • Varighet: 2 timer
 • Målgruppe: 5.-7. trinn
 • Hva er super:bit?

  På oppdrag fra Utdanningsdirektoratet koordinerer Vitensenterforeningen en del av satsingen i Den teknologiske skolesekken for å styrke programmeringskompetansen i skolen. Sammen med NRK og Lær Kidsa Koding vil Vitensenterforeningen lære barn og unge programmering både i skolen og i kodeklubber på fritiden. Den nye satsingen kalles super:bit.

  Meld på lærere til lærerkurs i super:bit og få et klassesett med utstyr til din skole her.
  Før skolen sender sine elever på super:bit-oppdrag på VilVite må skolen ha sendt lærere på lærerkurs. Det er ønskelig at lærere som har vært med på kurset følger læringsprogrammet på VilVite. 

  Mer informasjon om super:bit her.

  Hva skjer i dette læringstilbudet?

  Elevene på 6. trinn løser problemer og bruker nøkkelbegreper og arbeidsmåter fra den algoritmiske tenkeren. Verktøyet vi bruker for å løse oppdrag i en smartby er den lille datamaskinen micro:bit. Vi ønsker aktive lærere og elever som bruker kroppen og sansene for å lære. Oppdragene legger opp til å teste, prøve og mestre sammen.

  Forberedelser
  For- og etterarbeid finner du på super:bit sin egen hjemmeside.

  Bestilling

  Vi trenger din bestilling senest 3 uker før ønsket dato for besøk. Velg mellom kl. 09.30-11.30 og kl. 11.50-13.50. Legg gjerne inn tid til å utforske utstillingen på egenhånd før eller etter programmet; dere kan være så lenge dere ønsker innenfor åpningstiden kl. 9-15. Husk å bestille matpakkerom hvor dere kan spise medbrakt mat, og oppgi om du har elever som bruker rullestol. Dersom ingen av tidspunktene passer, ta kontakt med bestilling på bestilling@vilvite.no. 

  OBS: Transport innenfor 2 Skyss-soner til/fra VilVite er gratis ved bruk av offentlig transport. Skoler i Bergen kommune kan benytte kulturbilletten. For skoler i andre kommuner sender vi Skyss-billett til klassen i forkant av besøket. Benytter/avtaler klassen annen transport, må dette merkes ved bestilling.

  Bestilling av transport: 
  1. Ved bestilling til VilVite, oppgir lærer antall elever og lærere som skal hit. 
  2. VilVite sender Skyss Bedrift-kort til skolen i posten.
  3. Gruppen benytter kortet til å reise gratis til/fra VilVite. 
  4. NB: Hvis dere er flere enn 15 som skal reise, må lærer melde fra til Skyss minst 24 timer før reisen her: 
  https://www.skyss.no/Verdt-a-vite/Nyttig-informasjon-/Gruppereiser/
  5. Skyss-kort sendes tilbake til VilVite etter hjemkomst.

  Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider for skoleprogrammet på VilVite. 

  Bruk avtalekode DTS1001 ved bestilling.

  VilVite tilbyr også skoleprogrammet til skoler i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og skoler i Hordaland med lang reisevei. VilVite vil da reise ut til skolene etter avtale. Dette gjelder også skoler i Hordaland utenfor 1 Skyss-sone. Ta kontakt ved å sende epost til dts@vilvite.no

  Spørsmål? 

  Spørsmål om bestilling/besøk: tlf. 55 59 45 46 (man-fre kl. 09-15) eller send e-post til bestilling@vilvite.no
  Andre spørsmål: ta kontakt med Anne Mæland, tlf. 41687616, eller send e-post dts@vilvite.no

  Nyheter skole og barnehage

  Vil du vite hva et virus er?

  Vi har hjemmekontor, har hatt hjemmeskole, og vi savner å gi hverandre en god klem. En liten mikroorganisme har spredd seg i samfunnet og nesten fullstendig tatt over livene våre. Så hva er egentlig virus? Og hvordan gjør de oss syke?

  Gode tips til barnehagene

  Vi ser mange kreative og gode løsninger for den nye hverdagen i barnehagene nå. Mens vi savner dere her på VilVite, har vi samlet noen tips til aktiviteter dere kan gjøre sammen med barna i vår. Og så gleder vi oss til å se dere igjen til høsten!

  Påmeldingen til FIRST LEGO League er åpnet

  Nå kan du melde på lag til årets FIRST® LEGO® League (FLL) – verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge fra 10 til 16 år. Både skolelag og fritidslag kan delta. Turneringen går av stabelen 7. november i år. 

  Følg oss: